Treninge vode stručnjaci

Kamp "Grawe three points" okuplja 450 košarkaša na Jahorini

  • Извор: АТВ
  • 05.07.2023. 19:18

U prvoj smjeni na Jahorini je pristno više od 130 djevojčica i dječaka sa kojima će raditi 20-ak trenera. Kamp "Grawe three points" za sve ove godine potvrdio se kao jedan od najboljih u regionu, a zajednički ga organizuju Partizan Banjaluka i imenjak iz Beograda.

"Sa ponosom moram da istaknem da je do sada, kroz 21 godinu našeg postojanja, kroz kamp prošlo preko 12.500 učesnika, što je svakako impozantna brojka. Mislim da smo jedini projekat takvog vida okupljanja djece u BiH, koji traje do sada 22 godine", istakao je Bogdan Stanojević.

Promoter kampa je bivši košarkaš Partizana, Igokee i nekadašanji reprezentativac Đorđe Gagić.

Poručuje da na ovom kampu djeca mogu da uče od odličnih trenera, te da je velikom broju mladih košarkaša značilo iskustvo koje su stekli na kampu. 

"Prije svega, Bobi i Željko stvarno dobro rade ovaj posao i dobro pripreme sve uslove za djecu. Pored toga dolaze uvijek dobri ljudi kao treneri i pedagozi da rade sa djecom i naravno da je to veoma značajno. Iz tog razloga, svake godine se odazivam i drago mi je da mogu da pomognem", istakao je Đorđe Gagić.

Zadovoljni su i kamperi. Došli su da se nahrane znanjem i u svoje klubove vrate kao bolji igrači bogatiji za još jedno iskustvo.

"Jako nam je lijepo na ovom kampu, naučili smo dosta stvari. Imamo dva treninga dnevno, u trajanju od sat vremena", istakla je Nikolina Šobot.

"Očekujem da ću se malo više poboljšati, jer treniram sa starijim godištem", rekao je Lazar Rudan.

Jahorina nudi sjajne uslove u ljetnjem periodu, a plan je da u narednom periodu na olimpijskoj ljepotici bude izgrađena dvorana. 

"Jako je dobro što se potrude da dovedu nekog poznatog košarkaša i pokažu primjerom da se uz pomoć rada, angažovanja i učešća na ovakvim kampovima dođe do statusa profesionalnih košarkaša", rekao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Treneri saglasni da su kampovi ovog tipa izuzetno značajni za djecu. 

"Svoj djeci bih poželio da učestvuju u kampovima, pogotovo ovakvim. Na Jahorini nam je predivno, iako je Drvar daleko, preko 300 km, mi svake godine dolazimo ovdje i svaki put se oduševimo. Roditelji i djeca su prezadovoljni, uslovi za rad na Jahorini su nevjerovatni", rekao je Luka Batinica, trener.

Organizatori ove godine očekuju 450 kampera. Posljednja smjena završava 27. avgusta.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм