"На ивици терена"

Кемба Вокер ексклузивно за АТВ о доласку у Европу, Обрадовићу, радној етици...

  • Извор: АТВ
  • 13.11.2023. 21:05

Европском кошарком је, крајем јула, као гром из ведра неба одјекнула вијест да је Кемба Вокер, један од најбољих плејмејкера НБА лиге у минулих десет година, потписао за Монако.

Кошаркашку славу стекао је у редовима Шарлота, а НБА паркетима шпартао је и у дресу Бостона, Њујорка и Даласа. 

За каријере "преко баре" четири пута је заиграо на утакмици свих звијезда, а своју НБА одисеју окончао је са више од 19 убачених поена у просјеку. 

Кемба је минулог љета изненадио многе својом одлуком да кошаркашки пут настави на Старом контитенту и то у редовима Монакa под командом српског тренера Саше Обрадовића. 

Екипа серијала АТВ-а "На ивици терена" потегла је у монегашку кнежевину да из прве руке сазна разлоге због којих се Кемба Вокер обрео у Монте Карлу и како му теку дани у Европи. 

"Срећан сам. Окружен сам добрим људима. Покушавам да уживам у овом тренутку. Исто тако, да остварим оно што смо замислили и помогнем саиграчима што је више могуће", прича Кемба који је рођен прије 33 године у Бронксу. 

Кемба који је први пут у Европи каже да није било тешко да се привикне захваљујући људима којима је окружен.

"Саиграчи и тренери дочекали су ме раширених руку. Генерални менаџер, предсједник, навијачи сви они су ми олакшали период адаптације", каже Вокер. 

Саша Обрадовић хвали Кембину радну етику и тврди да је највећи професионалац са којим је радио, а ријечи хвале увијек пријају. 

"Цијеним то. То сам ја, вјероватно сам учио од родитеља. То је такође тестамент свих старијих играча. Дуго сам у кошарци и видио сам свашта. Био сам окружен великим бројем момака и од њих сам много научио. Кредит за моје ветеране", искрен је Вокер.

Знаш ли да је тренер Саша Обрадовић легенда српске кошарке? Какав однос имате? 

Када је ријеч о односу Вокера са легендом српске кошарке Сашом Обрадовићем, он каже да причају много.

"Још увијек градимо наш однос. Упознајемо један другог", каже Вокер и додаје да Обрадовић није строг као тренер.

Вокер каже да воли Обрадовићеву страст према игри. 

"Цијеним његово огромно знање. Он јако воли кошарку, нон стоп је у спорту, чудесан је. Волим бити у његовом друштву, свиђа ми се како ради свој посао и његов тренерски стил. Гледао сам његове утакмице на Јутјубу. Видио сам неке снимке, био је јако добар играч. Забавно је играти за њега", прича Кемба о Саши Обрадовићу под чијом тренерском палицом игра екипа Монака. 

Евролигашки деби и двобој са Црвеном звездом, каже, памтиће за сва времена. 

"Било је лудо. Баш онако како су ми људи говорили да ће да буде. Уживао сам. Било је забавно. Никада то нисам доживио. Играо сам пред много навијача, али никада у таквој атмосфери. Начин на који ти људи воле и подржавају свој тим, за мене је чудесно", одушевљено ће Кемба на помен београдске кошаркашке атмосфере. 

Кемба не крије да себе може да замисли са евролигашким трофејом у рукама, али је и свјестан да га, заједно са екипом, чека тежак пут до тог циља. 

Ипак, и данас на кошарку гледа истим очима као када је први пут пробацио лопту кроз обруч. 

"Кошарка ми је све. Кошарка је моја срећа. Када сам на терену не размишљам ни о чему другом. Уживам у игри, у хемији са саиграчима у настојању да побиједимо у свакој утакмици. Зато још увијек покушавам да играм. Небитно је на којем нивоу, ја једноставно волим ову игру", каже Вокер. 

Комплетну епизоду са Кембом Вокером можете да погледате у наставку:


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: