Novi košarkaš Igokee

Kendrik Rej za ATV: Spreman sam da budem lider ovog tima

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2022. 19:34

Debi protiv Mornara nije bio uspješana za Kendrika Reja, ali Amerikanac koji je u Igokeu stigao kao veliko pojačanje, najavljuje da je spreman da ekipu vodi do plejofa u ABA i FIBA Ligi šampiona.

Rej je sjajan skorer, ovo mu je šesta sezona u Evropi. Osvajao je trofeje u Češkoj i Grčkoj, nakon blistave epizode u Nimburku obukao je dres Makabija iz Tel Aviva pa mu uloga lidera dolazi prirodno. 

"Spreman dam da budem lider. Tu sam za svoj tim i trenera, šta god bude bilo potrebno. Poznajem ligu i neke klubove. Igrao sam protiv Cedevite prošle sezone u Evrokupu. Znam šta me očekuje, čuo sam se sa nekim igračima. Poznajem momke koji su iz Njujorka kao ja. Kevin Panter mi je prijatelj i znam da Partizan i Zvezda imaju jake ekipe", kaže Kendrik Rej, KK Igokea m:tel.

Uvjeren je da Igokea ima kvalitetnu ekipu koja je sposobna da pobjeđuje ove sezone. Nova ispit je u srijedu kada Aleksandrovčani gostuju Bahčešehiru koji je napravio jaku ekipu.

"Timski, želim da dobijemo što je više moguće utakmica. Ja ću učiniti sve da predvodim ekipu i budem primjer mlađima. Očekujem da imamo dobru sezonu, bitno je da se držimo plana i radimo šta najbolje znamo", kaže Kendrik Rej, KK Igokea m:tel.

Takmičenje u Ligi šampiona počinje danas, a Igokea meč prvog kola protiv Bahčešehira igra u srijedu od 18 časova.

Тагови: