Oglasili se iz beogradskog kluba

KK Crvena zvezda: Žalgiris zloupotrijebio situaciju

  • Извор: Агенције
  • 04.04.2022. 14:04

Dan poslije zvižduka pune Žalgirio Arene zbog odluke košarkaša Crvene zvezde da ne drže transparent sa zastavom Ukrajine na kojem je pisalo "Stop ratu u Ukrajini" i dalje se ne stišava bura.

Litvanska i evropska javnost osudila je potez startne petorke beogradskog sastava, navijači Žalgirisa provocirali su ekipu i malobrojne navijače Crvene zvezde zastavom NATO alijanse i vrijeđali državu Srbiju i njen narod, Dejan Radonjić poručio je da se nada da će "mir nastupiti uskoro", dok je Eron Vajt otkrio da je "timu rečeno da ne dira baner".

Zbog svega što se dešavalo sa Malog Kalemegdana odlučili su da se oglase zvaničnim saopštenjem i iznesu svoje viđenje događaja iz Kaunasa. U Crvenoj zvezdi navode da su samo slijedili zvanični stav Republike Srbije i da transparent nije neutralan, te stali u odbranu Erona Vajta pred klupskim pristalicama.

"KK Crvena zvezda mts u cilju sprječavanja bilo kakvih spekulacija i politizacije gesta naših igrača prije početka utakmice u Kaunasu i košarke u cjelini, primoran je da se oglasi povodom svih dešavanja tokom zaostale utakmice 21.kola Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu. KK Crvena zvezda kao sportski klub i predstavnik Republike Srbije koja je zauzela jasnu poziciju povodom sukoba u Ukrajini, i slijedi zvanične stavove naše države, u zvaničnoj komunikaciji sa Evroligom i čelnicima Žalgirisa, jasno su stavili do znanja nekoliko dana prije utakmice u Litvaniji, da neće dozvoliti politizaciju i nositi baner u bojama zastave bilo koje države jer bi time bili učesnici u manipulaciji i politizaciji jedne od najhumanijih i univerzalnih parola „STOP RATU“.

Igrači i stručni štab KK Crvena zvezda slijedili su, i ponašali se u skladu sa odlukom najviših organa kluba koji su takvu odluku donijeli, uključujući i prvotimca našeg kluba Erona Vajta koji se bez zamjerki povinovao odluci kluba i svojim primjerom pokazao da je dio tima i kluba.

Zato i ovim saopštenjem KK Crvena zvezda staje u odbranu svog igrača koji se neopravdano našao na udaru dijela javnosti, jer se zalaže za iste vrijednosti kao i klub čije boje nosi, a to je mir, prestanak ovog rata i stradanje nedužnih civila i djece! Upravo slučaj Erona Vajta koji je igrao i za Žalgiris (koji je kao klub ovu situaciju zloupotrijebio) i trenutno nastupa u dresu Crvene zvezde, pokazuje svu apsurdnost i težinu situacije u kojoj smo se svi našli, ali i opasnost miješanja politike u sport", stoji u saopštenju. 

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм