ABA 2 liga

Košarkaši Borca vrijedno rade pred početak banjalučkog turnira

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2023. 18:41

Košarkaši banjalučkog Borca punom parom se spremaju za tri ispita koja ih očekuju naredne sedmice na domaćem parketu u okviru drugog po jačini regionalnog takmičenja. Banjalučki turnir ABA 2 lige kreće u ponedjeljak, a “crveno-plavi” prvu utakmicu igraju narednog dana protiv Zlatibora. Rivali su još i Krka, te Sloga iz Kraljeva, a trener Zoran Kašćelan nada se velikoj podršci sa tribina i dobrom odgovoru svojih momaka.

"Naravno da se radujemo što će u Borik doći najbolje ekipe iz ABA 2 karavanam pogotovo što nas čekaju izuzetno zahtjevne utakmice protiv ekipa koje pretenduju na visok plasman. Vjerujemo da imamo dosta toga da pokažemo i na kraju krajeva vjerujemo da su rezultati koje smo ostvarili u dosadašnjem toku Prvenstva BiH i regionalne lige dovoljna pozivnica da navijači dođu i da nas podrže", rekao je Kašćelan. 

A mlada banjalučka ekipa ove sezone igra odlično na oba fronta. Svemu doprinosi i odlična atmosfera na treninzima. Jedan od igrača koji je imao veliku ulogu u svim pobjedama je Martin Džeron, koji se odlično snašao u Banjaluci i jedva čeka predstojeće utakmice.  

"Uživam. Sve je mnogo drugačije nego u Los Anđelesu odakle ja dolazim. Ljudi su susretljivi i osjećam se veoma lijepo. Svjesni smo da su ove tri utakmice veoma važne za nas. Igraćemo protiv tri iskusne ekipe, posebno Zlatibora i Krke. Jedva čekamo da počnu dueli. Drago nam je što igramo na domaćem parketu i očekujemo dodatan vjetar u leđa sa tribina", izjavio je Džeron.   

Da ekipa vrijedno radi za početak predstojećeg turnira potvrdio je i Teodor Simić, koji je minule četiri godine proveo u španskoj Barseloni, gdje je prošao sve selekcije mladih kategorija. 

"Radimo iz dana u dan. Fokusiramo se prvo na uvodnu utakmicu protiv Zlatibora i onda idemo od meča do meča da vidimo šta možemo da izvučemo. Mlad smo tim, pokušaćemo da damo maksimum, vidjećemo gdje će nas to dovesti", izjavio je Simić. 

Košarkaši Borca prvu utakmicu na banjalučkom turniru odigraće u utorak protiv Zlatibora od 18 časova. Susret sa Krkom je u četvrtak, a na megdan ekipi Sloge „crveno-plavi“ izlaze naredne subote. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?