Упркос поразу

Кошаркашице Србије иду на Олимпијске игре

  • Извор: Курир
  • 12.02.2024. 07:10

Женска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се на Олимпијске игре у Париз, јер јој је за то било довољно да побиједи Бразил, домаћина квалификационог турнира.

То што су изабранице Марине Маљковић изгубиле у преостале двије утакмице, против Њемачке и против Аустралије није било кључно, јер је у посљедњем мечу групе Њемачка побиједила Бразил 73:71 и оставила га јединог без побједе и пласмана на квалификационом турниру. 

Послије меча од два сата и 20 минута и коначне побједе Њемачке, Српкиње су скочиле са својих мјеста у гледалишту и славиле успјех!

Из града Белем у Париз ишле су три од четири екипе и то ће бити Аустралија (3-0), Њемачка (2-1) и Србија (1-2), која игром није блистала, али имаће пред собом пет и по мјесеци да ради на игри под вођством селекторке Марине Маљковић. 

Американка са српским пасошем Ивон Андерсон била је најбољи стријелац квалификационог турнира са импресивних 19 поена по мечу, а уз њу репрезентацију Србије до успјеха је водила и Драгана Станковић, са просјеком од 14 поена по утакмици.

Вриједно сваке похвале је то што је и ова генерација српских кошаркашица успјела да без дугогодишњих носилаца игре продужи континуитет учествовања на Олимпијским играма, на којим ће Србија послије осам година имати и мушки и женски тим!

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.