Nije baš i da su se voljeli

"Lebron je daleko bolji od Džordana" Legendarni NBA as "zapalio" košarkašku javnost

 • 01.10.2022. 21:38

Iako je Majkl Džordan među najvećim dijelom sportske javnosti važi za najboljeg košarkaša svih vremena, ima i onih koji se sa tom konstatacijom baš i ne slažu.

Kao i u svakom sportu i u košarci se često vodi ta GOAT debata, mada prilično usvojeno da se u igri pod obručima nije pojavio bolji od Majkla Džordana.

Ipak, ne dijeli svako to mišljenje a jedan od njih je i nekadašnji ljuti Džordanov rival Geri Pejton.

Legendarni plejmejker Sijetl Supersoniksa smatra da je Lebron Džejms premašio  “njegovo leteće visočanstvo” i da je u mnogim aspektima igre bolji od Džordana.

– Lebron Džejms je bolji “all-round” igrač, daleko bolji od Majkla Džordana. Lebron radi sve. Dodaje bolje od Džordana, dribla malo bolje od njega, ne šutira bolje, ali zato bolje skače – rekao je Pejton.

Popularni Rukavica je tokom karijere bio veliki Džordanov rival, a njih dvojica susreli su se i u velikom finalu NBA lige 1996. godine kada je Čikago došao do prstena preko Pejtonovih i Kempovih Supersoniksa.

Ovaj Gerijev komentar izazvao je brojne negativne reakcije na račun nekadašnjeg plejmejkera, kojeg mnogi smatraju jednim od najvećih Džordanović kritičara, piše Sportal.

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Energo klub

  Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Energo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.