ATV

Neviđena dominacija!

Legenda NBA lige oduševljena Jokićem: Počistio je Lebrona, a on se ne čisti!

 • Izvor: Agencije
 • 03.06.2023. 12:37

Denver Nagetsi i Nikola Jokić su prava senzacija NBA lige, posebno jer krupnim koracima koračaju ka tituli. Tako, i najveći kritičari odaju priznanje timu iz Kolorada, dok navijači jedva čekaju sljedeći meč, a analitičari iznose svoja predviđanja.

Zadovoljni su i čelnici lige, jer se i četvrtu godinu u nizu nastavlja tradicija po kojoj uvijek novi tim ide ka tituli. Sa druge strane, legende NBA lige gledaju na mečeve finala analizirajući Nikolu Jokića. 

Fascinantan detalj koji otkriva kakav genije je Nikola Jokić: Sekunda mu treba da zna šta će rival!

Fascinantan detalj koji otkriva kakav genije je Nikola Jokić: Sekunda mu treba da zna šta će rival!

Ono što je posebno zanimljivo jesu i pohvale, a jedna stiže od legendarnog bivšeg košarkaša Boston Seltiksa, Pola Pirsa. Pirs, koji sada radi za ESPN, tokom karijereje dijelio parket sa velikanima poput Majka Džordana, Tima Dankana, Šekila O'Nila, Kobija Brajanta, Dirka Novickog, i drugih, a sada je iznio stav po kojem je serija Denvera najnevjerovatnija koju je gledao.

Amerikanac prodao najskuplju flašu viskija iz kolekcije kako bi gledao Jokića

Amerikanac prodao najskuplju flašu viskija iz kolekcije kako bi gledao Jokića

- Denver je favorit....A Džoker? Ovo je najnevjerovatnija serija koju sam ja vidio. Vidite šta postiže...poene, asistencije. Počistili ste Lebrona? Hej, Lebron se ne čisti. On je "počišćen" samo jednom - istakao je on i dodao:

- Ja nikada nisam vidio da je neko ovako dominantan kao on.

Đoković: Jokić je definitivno najbolji košarkaš na svijetu

Đoković: Jokić je definitivno najbolji košarkaš na svijetu

Da podsjetimo, Pol Pirs je u svojoj karijeri osvojio titulu NBA lige 2008. godine sa Bosotn Seltiksima, a te godine je bio i MVP finala. Tokom 10 sezona je učestvovao na Ol staru. Takođe, pobjeđivao je u takamičenju u brzom šutiranju torjki 2010. godine, a dres sa brojem 34 u Bostonu je povučen njemu u čast.

Tagovi:
 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina