Partizan

Lesor nakon skandala tvrdi da je on napadnut i da se branio

  • Izvor: Agencije
  • 15.03.2023. 10:55

Košarkaš Partizana Matijas Lesor dva puta je udario Filipa Petruševa u "večitom" derbiju, a dan poslije je u izjavi za Mozzart sport uputio izvinjenje navijačima, ljudima koji podržavaju Partizan i koji vole sport, kao i saigračima, stručnom štabu i cijeloj organizaciji.

"Prvo, želim da se izvinim navijačima i ljudima koji nas podržavaju, i onima koji vole sport. Kao i navijačima koji su mi iskazali nevjerovatnu ljubav i poštovanje, takođe mojim saigračima, stručnom štabu i cijeloj organizaciji što sam onako reagovao. Zbog prezentovanja sebe i ovog kluba u lošem svjetlu. Kao sportisti moramo da se držimo visokih standarda, i moramo uvijek da se ponašamo primjereno u svakoj situaciji", rekao je Matijas Lesor za "Mozzart Sport".

Francuz je želio da naglasi da je prvi put u devet godina bavljenja košarkom dio ovakvog incidenta i naglasio je da to ne važi za "drugog protagonistu".

"Međutim, htio bih da naglasim: prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osjetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh. Da su to bile samo riječi, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali verujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo. Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobjedi sa mojim saigračima i navijačima", zaključio je Matijas Lesor.