Novinar "Denver posta" o MVP trci

Majk Singer za ATV: Jokić je moj MVP, a Denver može do titule

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2023. 17:22

Čekao je i dočekao da bude proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Nakon dvogodišnje vladavane Nikole Jokića laskavo priznanje, nezvanično najboljeg na planeti, otišlo je na adresu Džoela Embida. Da li i zasluženo? Pitanje je koje se poteglo istog trenutka kada je prvi košgeter lige za ovu sezone proglašen i zanajboljeg igrača. Američki novinari, koji su imali pravo glasu, kažu da jeste. 

Embid je bio prvi izbor za njih sedamdeset i trojicu. Među, tek petnaest onih koji su na prvo mjesto stavili Nikolu Jokića bio je Majk Singer, novinar "Denver posta" koji za ATV, dan nakon izbora, sumira MVP trku.

"Embid je bio u prednosti jer je postigao više poena. Nisam iznenađen što je izabran. Njemu ovaj trofej mnogo više znači. Mnogo više se o tome pričalo u Filadelfiji. Mislim da su glasači tako i razmišljali, Nikola je već dva puta bio MVP, a Embid je konačno ove sezone osvojio prvi trofej i ovo je njegova godina. Nisam iznenađen, ali mislim da Embid, Jokić i Adetokumbo jednako zaslužuju nagradu.", kaže Singer.

Majk Singer napravio je i paralelu između igara Nikole Jokića i Džoela Embida.

Evo šta je rekao Jokićev Denver nakon dodjele MVP nagrade

Evo šta je rekao Jokićev Denver nakon dodjele MVP nagrade

"Nikola Jokić je specifičan igrač, može da vas pobijedi na razne načine, poenima, dodavanjima, skokovima ili plejmejkerskim kvalitetima. Drastično je popravio odbranu. Džoel Embid je napadačka sila, možda ne utiče na igru na toliko mnogo načina kao Jokić, ali je nezaustavljiv na postu i isto tako pogađa šuteve sa distance i poluodstojanja. Lično, glasao sam za Jokića, ali je većina bila za Embida misleći da je ono što radi u Filadelfiji impresivnije od istorijske sezone Denver Nagetsa koji su završili prvi na Zapadu. Tako su odlučili i tako će se istorija sjećati”, kaže Singer.

Nikola je tako ostao bez het trika, kojim bi stao uz rame Viltu Cembrlenu i Leriju Birdu, tandemo koji je jedini vezao tri MVP nagrade. Ipak, srpski košarkaš danima, pa I mjesecima unazad, ponavljao da ga priznanje za najkorisnijeg igrača sezone na zanima ni blizu koliko osvajanje šampionskog prstena. Denver u doigravanje ušao sa pol pozicije na Zapadu, vodi sa dva nula u seriji sa Finiksom, a Majk Singer kaže da su Nagetsi pokazali da su zreli za titul, a najveće zasluge za to ima srpski košarkaš.

Embid je novi MVP NBA lige - Jokić drugi po broju glasova

Embid je novi MVP NBA lige - Jokić drugi po broju glasova

"Denver može do prve šampionske titule u istoriji franšize. Odbrana u dvije utakmice protiv Finiksa je nevjerovatna napredovala, a znamo koliko je napad nezaustavljiv. Ukoliko Nagetsi dobiju još dva puta Sanse, u finalu Zapada ih čeka duel protiv Lejkersa ili Voriorsa. Denver će tako imati dobre šanse da se plasira u finale NBA lige. Mnogi timovi sa Istoka su dobri i opasni, Boston, Filadelfija, Njujork i naravno Majami. Međutim, sve ovo kroz šta su Nagetsi prošli, bili su konferencijskom finalu u Orlandu, konačno su zdravi, imaju mnogo defanzivaca Koldvel Poup, Brus i Kristijan Braun kao i Gordon, zbog svega toga mislim da imaju recept odnosno formulu da osvoje NBA trofej.”

Džoelu Embidu tako se piše prvo priznanje za najkorisnijeg igrača NBA lige, a Nikoli Jokiću ostaje juriš na ono drugo. 

Najkorisnijeg igrača velikog finala. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)