Selektor košarkašica Srbije

Maljković: Cilj plasman na Evropsko prvenstvo

 • Izvor: ATV
 • 07.02.2023.15:56

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da njene izabranice očekuje težak meč protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srbija će u četvrtak dočekati selekciju Hrvatske u Hali sportova "Ranko Žeravica". "Orlice" se nalazi na drugom mjestu na tabeli E grupe sa četiri boda, ali imaju i meč manje.

"Očekuje nas težak meč protiv Hrvatske. Dvije ekipe sa dosta karaktera. To će biti prava takmičarska utakmica dvije ekipe, koje žele da se nadmeću", izjavila je Maljkovićeva na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ona je podsjetila da je Srbija aktuelni evropski šampion, ali je u srpskom timu došlo do smjene generacija.

"Ove mlade igračice su na Svjetskom prvenstvu pokazale da mogu na svojim leđima nose teret, koje su im postavile prethodne generacije. Te generacije su napravile najveće uspjehe za našu žensku košarku posljednjoj deceniji. Ove godine se navršava 100. godišnjica košarke u Srbiji. Da se u prethodnih 100 godina uložilo više u žensku košarku možda bi bilo i više medalja", rekla je Maljkovićeva.

Ona je istakla da je glavni cilj plasman na Evropsko prvenstvo.

"Mi smo aktuelne evropske prvakinje, ali moramo da izborimo plasman na naredni šampionat Starog kontinenta. Imamo novu generaciju, koja mora da pokaže kvalitet. Spremne smo i fokusirane na ono što dolazi. Ako uspijemo da pobijedimo, kvalifikaćemo se na EP. Kontinuitet velikih takmičenja je dostignut. Ovo jeste nova generacija, ali vjerujem da ima kvalitet", rekla je selektorka.

Kapiten Tina Krajišnik vjeruje u novu pobjedu tima.

"Čeka nas veoma ozbiljan meč. Spremne smo i fokusirane na ono što dolazi. Ekipa Hrvatske sigurno dolazi motivisana, ali vjerujem da uz pomoć publike možemo da ih pobijedimo. Hrvatska ima promijenjen tim, pošto su sada pojačane naturalizovanom Amerikankom. Neće biti lako, ali vjerujem u pobjedu", istakla je Tina Krajišnik.


 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.