Тренер КК Мега

Марко Бараћ за АТВ: Системски рад тајна успјеха клуба

  • Извор: АТВ
  • 24.10.2023. 18:47

Побједа кошаркаша Меге против Партизана одјекнула је регионом, а млади тим који и ове сезоне са клупе предводи Марко Бараћ још једном је показао да ће сви морати да се намуче уколико желе да им скину скалп.

Најмлађи тренер у регионалном такмичењу за АТВ каже да је синоћ остварен велики успјех, али да је екипа већ сада окренута ка припреми дуела против Будућности. 

"Сигурно велика побједа за нас. Вјероватно још нисам ни свјестан колико је то одјекнуло и колико је велика ствар направљена. Утакмицу смо припремали као и сваку другу, вриједно смо тренирали и изашли врло храбро што нам се на крају и исплатило", рекао је Бараћ на почетку разговора. 

Као што стара спортска каже да се увијек све врати, тако је и кошаркаше Меге погледала срећа, која је изостала у прва два кола када су на једну лопту поражени од чачанског Борца и Цедевита Олимпије. 

"Када је ова игра у питању фактор среће је увијек веома важан. Међутим, када се сведу рачуни то се све увијек врати и дође на 50-50. Ми смо историјски млад тим са великим бројем тинејџера и просјеком који је негдје око 19 година. Још нисмо завршили са нашим напретком и одрастањем, сигурно ће бити још неизвјесних завршница у којима ће недостајати искуство, али сигуран сам да ћемо, како сезона буде одмицала, бити још бољи и овакве ситуације рјешавати у нашу корист", изјавио је Бараћ. 

Мега је и прошле године имала младу екипу, а свих минулих сезона клуб је био расадник младих и талентованих играча који управо у Меги стекну кошаркашку афирмацију и касније остварују врхунски потенцијал. Бараћ каже да је тајна у системском раду. 

"Постоји врло јасно постављен и дефинисан систем, а ја бих га назвао кошаркашком културом коју сви пратимо и која даје изванредне резултате, прије свега у том напретку играча и њиховом даљем кораку у каријери. Пуно играча из Меге изашло је у НБА, пуно их игра најбољу кошарку у Европи, а на све то клуб биљежи врхунске резултате на терену. Прије неколико година освојен је Куп Радивоја Кораћа, играно је финале АБА лиге, домаћег првенства, а прошле сезоне смо направили рекордну серију резултата када смо славили на девет од десет утакмица. Када су ствари тако посложене, када свако ради свој дио посла и када постоји добро разумијевање унутар система резултат је неминован", наглашава Бараћ. 

Каже да похвале пријају, али да екипа већ сада размишља о наредним изазовима. 

"Што се мене и стручног штаба тиче ми смо главама увелико у наредној утакмици. Наравно, момци знају да је приориет први сљедећи тренинг и рад на себи. Оптимиста сам да ће им овај резултат дати вјетар у леђа, ништа не успијева тако добро као успјех. Само додатно самопоуздање може да изађе из тога, а мој посао је да не дозволим да полете", закључио је Бараћ. 

Утакмица против Будућности у петом колу АБА лиге на програму је у суботу у Подгорици од 19 часова. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.