Košarkaški menadžer

Miodrag Ražnatović za ATV: Jokić nije daleko od nove MVP titule, Micić zreo za NBA

  • Извор: АТВ
  • 16.01.2023. 18:50

Svi uspjesi Nikole Jokića i visine koje je dostigao tokom karijere vezuju se za jednog čovjeka. Miodrag Ražnatović prije punih 11 godina prepoznao je talenat tada mladog Somborca kojem je pružio šansu, a na kraju mu se sve vratilo u neslućenim razmjerama. Najuticajniji košarkaški menadžer za ATV kaže da Jokiću ove godine na ruku idu igre cijelog Denvera koji drži prvu poziciju na Zapadu, pa smatra da nova MVP titula, treća u nizu, nije daleko.

"Način na koji igra ove godine nimalo ne zaostaje u odnosu na onaj iz prošle i pretprošle godine. Možda je čak i bolji. Djeluje da kada god svi pomislimo da je to maksimum i da je kraj, u sljedećoj sezoni se desi nešto novo i nešto još bolje", kaže Ražnatović.

Za razliku od ostalih NBA zvijezda, Jokiću statistika i individualna priznanja ne znače previše. Rasterećenost i fokus isključivo na parket ispostavili su se kao dobitna kombinacija.

"On jednostavno igra košarku najbolje što može i rješava situacije najbolje što može. Statistika koja ispadne iz takvog igranja košarke je nešto što ostane u zapisniku utakmice. Definitivno, on je neko koga to uopšte ne zanima. Poznate su te šale gdje se ja, kao, hiljadu puta bunim što mu stalno nedostaje po jedan skok za tripl-dabl, ali on uopšte ne obraća pažnju na to. U životu se često desi da kada ne obraćate pažnju na nešto, to se pojavi samo po sebi", izjavio je Ražnatović.

I dok Jokić ruši rekorde u NBA ligi, nešto slično čini Vasilije Micić u Evropi. Aktuelni MVP Evrolige već neko vrijeme povezuje se sa klubovima preko bare, a Ražnatović smatra da je plejmejker Anadolu Efesa zreo za najjaču ligu svijeta.

"On je sticajem nekih prilično čudnih i nesrećnih okolnosti u zadnja dva ljeta promašio NBA transfer. Ostao je u Evropi gdje dominira. I ove sezone je među najboljih pet igrača po indeksu korisnosti. Nekako su ti glasovi koji dolaze preko bare bolji nego u nekim prethodnim sezonama. On ima veliku želju da nastavi karijeru tamo i zaista se nadam da će se to ovog ljeta napokon ostvariti na radost ne samo ljubitelja košarke ovdje, nego i u Americi", zaključio je Ražnatović.

Sa velikom pažnjom prati igre Crvene zvezde i Partizana u Evroligi. Smatra da je za najelitnije evropsko takmičenje odlična stvar što su beogradski vječiti rivali dio cijele priče, a nada se i plasmanu barem jednog tima u Top osam, što bi predstavljalo veliki uspjeh za srpsku košarku.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)