Košarkaš Barselone

Mirotić: Nismo tim kakav smo htjeli da budemo

  • Izvor: Agencije
  • 20.06.2022.11:16

Krilni centar Barselone Nikola Mirotić bio je veoma razočaran načinom na koji je njegov tim završio sezonu.

Poslije poraza u polufinalu fajnal-fora Evrolige od Real Madrida, kraljevski klub bio je bolji sa 3-1 u pobjedama u finalnoj seriji doigravanja Endesa lige.

"Povrijeđeni smo i nismo srećni načinom na koji smo završili sezonu. Ciljali smo i mogli mnogo više, jasno je da ciljevi nisu ispunjeni. Moramo da čestitamo Realu, bili su bolji i to su pokazali. To je realnost, a mi moramo da analiziramo šta se desilo. Bili su bolji u mnogim aspektima - fizički, dominirali su na skoku i osjećali su se komfornije na terenu. Iskreno, tim u teškim situacijama odgovori. Nismo odustajali, ali nismo mogli da odigramo nešto drugačije. Bili su superiorni“, rekao je Mirotić.

On je poručio da je logično da niko nije zadovoljan sezonom.

"Želja je postojala, dali smo sve od sebe, ali u posljednjih nekoliko mjeseci padamo iz nekog razloga, u periodu kada je trebalo da budemo na maksimumu. Biti prvi u ligaškom dijelu sezone ne vrijedi ništa, najvažniji je period od marta do juna. Fizički i sa aspekta samopouzdanja nismo bili najbolji. Neke stvari, poput povreda, ne mogu da se kontrolišu, ali generalno nismo bili tim kakav se očekivalo da budemo“, zaključuje 31-godišnji košarkaš.

Tako Barsa ostaje samo na Kupu kralja ove sezone.


Tagovi: