Невен Спахија

"Мишко и Јокић - највећа превара у историји кошарке"

  • 05.03.2024. 22:34

Центар Денвера Никола Јокић и ове сезоне игра на врхунском ниову у НБА лиги, а његовог талента дотакао се и Невен Спахија.

Бивши селектор кошаркашке репрезентације Хрватске у разговору за Индекс испричао је занимљиву причу о српском кошаркашу.

"Никола Јокић је чудо. Исте године смо дошли у НБА, он у Денвер, ја у Атланту као помоћни тренер Мајку Буденхолцеру. Како сам тек дошао, добио сам задатак да скаутирам екипе које су биле у ребилдингу, Филаделфију, Нетсе, Денвер... На њима сам се учио послу. Кад сам видио шта већ тада ради Јокић, нисам могао да повјерујем. Кунем се животом, Јокићеве клипове нисам желио да показујем играчима, само Мајку, нисам желио да их фрустрирам", рекао је Спахија.

Он је истакао да је Мишко Ражнатовић успио да направи нешто што нико никад није у историји кошарке.

"Тог дечка нисам познавао. Нисам га никад гледао, знао сам само да постоји и да игра у Меги. Касније сам схватио да је Мишко Ражнатовић успио да направи нешто што нико никад није у историји кошарке. Била је то највећа превара у историји кошарке. И даље ми није јасно како је таквог талента успио да сакрије. Никоме није пало на памет да га драфтује, а Мишко је у међувремену све договорио с Денвером чији су скаути стално били на тренинзима Меге. Огроман посао направио је Огњен Стојаковић, који је и сада помоћни тренер у Денверу. Да се један такав талент сакрије у 21. вијеку, не могу да повјерујем. До дана данашњег то ми је мистерија. Денвер данас слободно може да да прстен првака Мишку Ражнатовићу. Заслужио је. Успио је да направи да нико у Европи није имао појма шта овај има у Меги. Да је само неко посумњао, да је дошао да погледа неки тренинг или утакмицу, па Никола би био међу прва три пика на драфту", рекао је Спахија, преноси б92.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.