NBA

MVP može da se iskuka, prsten ne: Embid posramljen, Tejtumov 51 poen za finale Istoka!

  • Извор: sportklub.rs
  • 15.05.2023. 08:17

Boston Seltiksi drugi su finalisti Istočne konferencije plej-ofa NBA lige, pošto su u sedmoj utakmici na svom parketu razbili Filadelfija Seventisikserse 112:88.

Najavljivala se jedna MVP partija u majstorici. Govorilo se da je vrijeme. I bi MVP partija. I bi partija koja će se dugo pamtiti. Partija koju će istorija pamtiti.

Samo nije bio u pitanju novopečeni MVP Džoel Embid. Kamerunac je trebalo da vodi Sikserse prvo do pobjede u gradu bratske ljubavi kada je napravljen brejk u Bostonu. A potom, kada to već nije uspjelo, onda u sedmoj utakmici u gradu koji je stvorio mnoge velikane i mnoge velike priče.


Embid (bar za sada) neće biti dio tih priča. Odnosno hoće, ali kao epizodista koji je posmatrao nevjerovatnog Džejsona Tejtuma. Momak koji godinama izrasta u pravog asa, ali se i dalje ne navodi u MVP anketama, bar ne onim najužim, pokazao je šta je pravi lider. Kada je najteže i kada je najvažnije, da budeš najbolji.

Kada se Filadelfija nametnula u prvom poluvremenu, on je preuzimao odgovornost, vratio Seltikse sa -9 do egala na poluvremenu. A onda je nastavio gdje je stao u prvom dijelu. Samo ovog puta da nemilice puni koš Siksersa i da osramoti jednu od najcjenjenijih franšiza NBA lige.


Na kraju Tejtum je oborio rekord po broju poena u sedmim utakmicama u istoriji lige sa 51 poenom, 13 skokova, pet asistencija. Pratio ga je Braun sa 25 poena i šest skokova. Na drugoj strani Heris je bio najefikasniji sa 19 poena, Maksi je zabilježio 17 poena, a Embid 15 poena (uz šut iz igre 5/18) i osam skokova.


Dakle, kao i na Zapadu gdje će se sastati Denver i Los Anđeles Lejkersi, i na Istoku preslikano finale konferencije iz 2020. Za veliko finale boriće se Boston Seltiksi i Majami, a prednost domaćeg terena ima Boston. Serija počinje u noći srijede na četvrtak od 2:30, a prva utakmica igra se u Ti Di Gardenu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!