Selektor košarkaša Srbije

Na Pešićevom spisku Bjelica i Teodosić

  • Izvor: sportklub.rs
  • 21.06.2022.14:04

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak igrača za mečeve junsko/julskog prozora u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Zvaničan start priprema biće 23. juna, a do tada će selektor i njegovi saradnici raditi sa igračima koji su ranije završili sezonu i kojima je potreban uvod u maksimalne napore takmičarskog ritma u kvalifikacijama.

Pešić se odlučio za sljedeće igrače: Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Miloš Teodosić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Marko Pecarski, Boban Marjanović, Nikola Jović.

Orlovi prvo posljednjeg dana juna igraju u gostima protiv Letonije. A potom tri dana kasnije u Nišu dočekuju Belgiju.

Srbija je na diobi prvog mjesta Grupe A sa Letonijom, pošto obe ekipe imaju skor 3-1 i i već su obezbijedile plasman u finalnu fazu. Uz njih najvjerovatnije će ići i Belgija koja sada ima 2-2, dok su šanse Slovačke sa 0-4 zaista minimalne.