ATV

Nastavlja da nas fascinira

NBA objavio fenomenalan tekst o Jokiću: Zašto je on superstar kakvog nema u ligi?

  • 31.05.2023. 07:50

Mnoge priče su već ispričane o Nikoli Jokiću, a on svakog dana nastavlja da nas iznova fascinira. Da li potezima, da li jednostavnošću na terenu ili van njega ili na kraju krajeva nečim drugim? Bilo kako bilo, sada je vrijeme da napadne ono što je oduvijek želio, a to je šampionski prsten u NBA finalu protiv Majami Hita.

U velikoj najavi finalne serije, NBA liga je na svom zvaničnom sajtu objavila ogroman i sjajan članak o Nikoli Jokiću u kojem se pita "zašto je Srbin zvijezda kakvu ovo takmičenje nije vidjelo", a koji je potpisao Met Bruks, koji je specijalizovan isključivo za najbolju ligu na svijetu.

- Nema superstara u NBA ligi kao što je Nikola Jokić - počinje ovaj tekst, a onda objašnjava i zašto:

Đoković: Jokić je definitivno najbolji košarkaš na svijetu

Đoković: Jokić je definitivno najbolji košarkaš na svijetu

- Ne skače gore-dole po parketu i ne divlja kroz odbranu kao što to čini Lebron Džejms. Kao centar, on ne uzima napregnute šuteve i ne zakucava preko svojih protivnika kao što su to radili Dvajt Hauard ili Entoni Dejvis. Ne ruši protivnike rafalom trojki kao Stef Kari ili Dejm Lilard - uporedili su Nikolu na zvaničnom sajtu NBA lige.

A onda shvatili...

- Jednostavno nema nikoga i ničega sa kim se Nikola može porediti. Sa istorijske tačke gledišta, on je neka mješavina Hakima Olajdžuvona, Lerija Birda i Stiva Neša. Njegov stil igre nije jedina stvar koja ga čini jedinstvenim. Njegova ličnost ga takođe odvaja od ostalih igrača danas u ligi.

Najpoznatija glumica filmova za odrasle komentarisala Jokićeve Nagetse

Najpoznatija glumica filmova za odrasle komentarisala Jokićeve Nagetse

Jer, Nikola je zaista poseban.

- On je tih. Povučen. Porodično orijentisan. Ima taj čudan, ali presmiješan smisao za humor. Sve oko sebe daruje dobrotom. Ima to što ga vodi napred, ali čini sve da to se ne hvali previše i to preuveličava. Ima mnogo više mudrosti od bilo kojeg čovjeka starog 28 godina.

Podsjetili su se i njegove izjave koju je dao poslije plasmana u veliko NBA finale i odmah shvatili da niko nikada nije reagovao na sličan način.

Jokić otkrio zašto mu je nadimak Džoker

Jokić otkrio zašto mu je nadimak Džoker

- Zaista je retko da dobijete takvu iskrenost od profesionalnog sportiste, posebno nakon što franšiza prvi put ikada uđe u NBA finale. Ali to je Nikola. Nije nikada uplašen da kaže ono što misli, čak iako to možda nije po kalupu NBA lige. Jednostavno, uvijek je iskren. Nije želio da se dodvorava televizijskoj publici. Samo je rekao to što misli.

Oni smatraju da je sve to zbog činjenice da je Nikola porodično orijentisan.

- Stvar je u tome što je Nikola fokusiran na stvari van samog terena. Njegova porodica, kao što je to već rečeno, veoma mu je važna. Njegova supruga i ćerkica, kao i rođaci i čitava familija su mu najveći prioritet u životu. Nikolina braća, Nemanja i Strahinja, bili su tu sa njim tokom cijelog puta. A to je velika pomoć, posebno za igrača koji se tek preselio u SAD iz Sombora u Srbiji, kako bi igrao u NBA ligi.

"Loš rad nogu, prosječna atleta, slabosti..." Ovako su skauti govorili za Jokića prije 10 godina

Pominju i kako se Jokić zaista nije promijenio nimalo od kako je napustio Balkan i došao u NBA ligu.

- To je zaista rijetkost u ovom poslu. Za poznatu ličnost uopšte. Činjenica da je Nikola tako jednostavan, da brine o svima kući, porodici, konjima. On je jednostavno takav kakav jeste.

Na kraju su i poentirali činjenicom kako će se Nikola pripremiti za veliko NBA finale. Istakli su i onu njegovu izjavu o tome da li će uopšte pratiti ko će biti protivnik Denvera u velikom finalu.

Kad Medžik kaže: Jokić mijenja košarku kao Džordan, Brajant, Lebron i Bird

Kad Medžik kaže: Jokić mijenja košarku kao Džordan, Brajant, Lebron i Bird

- Možda ću gledati taj me sa porodicom... A možda i neću - piše na sajtu NBA lige, prenosi Telegraf.rs

Tagovi: