Srpski košarkaš

Nedović: Ovo je gore od 2015. i Litvanije

  • Извор: sportklub.rs
  • 21.09.2022. 13:48

Bek srpske reprezentacije Nemanja Nedović zbog povrede nije mogao da pomogne „Orlovima“ da protiv Italije izbjegnu poraz u osmini finala Evropskog prvenstva, a osvrnuvši se na Evrobasket, opisao je koliko je teško bilo oporaviti se od neočekivanog neuspjeha.

Nedović je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru.

"Da nisam otišao, izludio bih u Pragu. Da sjedim po hotelu i idem u Berlin bezveze… Ovako sam se odmah sjetio tog tretmana. Rečeno mi je da bih mogao da igram polufinale, da sam htio da forsiram. Nažalost… Psihički i emotivno ima umora. Mislim da je Evrobasket na sve uticao, emotivno nas je ispraznio. Bio sam dio tima i 2015. kad smo izgubili od Litvanije u polufinalu, ali nije bilo ovako. Vidim i po drugim igračima da nas je sve ovo pogodilo". 

"Uradio sam plan oporavka dok je tim bio u Turskoj. Počinjem sa radom, mogao sam i prije, ali nije bilo potrebe da žurim dok ne saniram povredu. Ne treba mi mnogo, bio sam u trenažnom procesu sa reprezentacijom. Biću top za prvo kolo u ABA ligi“, zaključio je povratnik u tim Crvene zvezde.

Nedović se ovog ljeta vratio u Crvenu zvezdu poslije deset godina, a u međuvremenu je igrao za Lijetuvos Ritas, Golden Stejt Voriorse, Valensiju, Unikahu, Armani i Panatinaikos.