НБА

Никола доминира: Нови трипл-дабл Јокића, престигао Леброна

  • 07.11.2023. 07:52

Екипа Денвер Нагетса наставље да доказује због чега је пред почетак сезоне словила за највећег фаворита за освајање шампионског прстена у НБА.

Тим Мајкла Мелоуна је на паркету своје „Бол арене“ у ноћи између понедјељка и уторка по средњоевропском времену побиједио Њу Орлеанс Пеликансе убједљивом резултатом 134:116. Још једну чудесну партију пружио је српски центар Никола Јокић и на нови начин се уписао у историју најјаче свјетске лиге.

Састав из Kолорада поправио је тако скор на 7-1, док су „Пеликани“ на 4-3.

Што се тиче Јокића, најбољег кошаркаша свијета, он игра управо у складу са тим епитетом. Госте из Луизијане је дочекао са невјероватних 35 поена (15/24 из игре, 3/5 слободна бацања), 14 скокова, 12 асистенција, 1 блокадом, 1 украденом и 2 изгубљене лопте за 36 минута на паркету.



Тако је 28-годишњи Сомборац дошао до 108. трипл-дабла у каријери и престигао двије величине као што су Џејсон Kид и Леброн Џејмс. Избио је на четврто мјесто вјечне листе по овом параметру – испред њега су само Расел Вестбрук (198), Оскар Робертсон (181) и Меџик Џонсон (138).

А како би тек било да Јокић није имао и проблема са повредом… Новинар Херисон Винд, који изблиза прати „Златно грумење“, прије утакмице написао је да је Јокићев наступ против Њу Орлеанса дискутабилан усљед повреде десног ручног зглоба. Ипак, испоставило се да проблем са руком ни у најмањој мјери није омео Србина да донесе побједу свом тиму.

Евидентно је да је из утакмице у утракмицу све већи јаз између Јокића и тренутно другог најбољег играча НБА – ко год то био у овом моменту. Са овом разликом на врху може да се пореди евентуално период од 2012. до 2013. године, када је управо Леброн Џејмс у дресу Мајами Хита доминирао лигом, пише спортклуб.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)