Trener KK Partizan

Obradović pred Albu: Da budemo maksimalno motivisani

  • Izvor: Agencije
  • 06.10.2022.13:37

Trener Partizana Željko Obradović je pred prvi meč Partizana u Evroligi rekao da njegovi igrači u Berlinu protiv Albe moraju da budu maksimalno motivisani, a da je činjenica da je preko 11 hiljada ljudi kupilo godišnje karte motiv više da se na svakoj utakmici da sve od sebe.

Poslije osam godina Partizan je opet u Evroligi. Posljednji meč "crno-bijeli" su igrali u Top16 fazi protiv Galatasaraja, tada na gostovanju i sa Bogdanom Bogdanovićem kao predvodnikom ekipe. Sada je tim potpuno drugačiji, drugačiji je i status kluba i trener, a drugačiji je i sistem Evrolige.

Po povratku u takmičenje Željko Obradović ima samo jedno očekivanje od svojih igrača.

"Da budu maksimalno motivisani. Da izađemo i da budemo svjesni da je ovo fantastična prilika. Znamo da će u Berlinu biti i nekih naših navijača, ali je mnogo važnije da igramo protiv iskusne ekipe koja je dugo zajedno, imaju prepoznatljive automatizme u igri, u svakoj situaciji znaju kako da reaguju. Imaju igrača koji je duša tima, Luk Sikma, koji je praktično na poziciji četiri i pet ali igra kao plejmejker“, rekao je Obradović. 

Obradović je dodao da treba poštovati i ostale igrače, da se radi o ekipi koja igra izvanrednu košarku i koja zaslužuje svaki respekt.

"Mi smo se pripremali, radili smo sve ono što radimo pred svaki meč ističući u prvi plan njihove kvalitete. Alba je izvanredno organizovan klub i u svakom takmičenju ima ambiciju i prvaci su Njemačke nekoliko godina“, kaže Željko Obradović.

Utakmica između Albe i Partizana na programu je sutra u 20 časova.