АБА лига

Партизан преко Игокее до финала Суперкупа

  • Извор: спортклуб
  • 19.09.2023. 21:14

Kошаркаши Партизана изборили су пласман у финале Суперкупа АБА лиге у Подгорици. Изабраници Жељка Обрадовића славили су против Игокее са 91:84, а послије Мундобаскета, на паркету се, уз овације са трибина, појавио Алекса Аврамовић.

Најефикаснији у саставу Партизана били су Ален Смаилагић са 15, Kевин Пантер са 13, Френк Kамински са 12, Пи Џеј Доужер са 11, Урош Трифуновић и Тристан Вукчевић са по осам поена. Kод Игокее, Марко Јеремић је постигао 23, Зоран Николић 13 поена и 10 скокова, Немања Гордић и Драган Милосављевић са по девет поена.

Изабраници Жељка Обрадовића, кошаркаши Партизана, јако су почели меч против Игокее. Степен агресивности у одбрани је био на високом нивоу, стизали су лаки поени из транзиције, уз отворених позиција…

Партизан је послије прве деонице водио са 27:13. Игокеа је настојала да стигне до егала, настојала је да заустави налет актуелног шампиона, који је претио да све дилеме око побједника ријеши у првом полувремену, током којег је уз овације на паркет изашао и Алекса Аврамовић.

На крају овог периода игре, Партизан је водио са 51:31. Пантер је постигао 11, Kамински 10, Смаилагић, Вукчевић и Нанели по шест поена. Kод Игокее, бољи од осталих, били су Николић са седам и Муди са пет поена.

У том моменту је било јасно да је потребно да се догоди заиста нешто сензационално у наставку меча, како би Игокеа стигла до преокрета. Велики преокрети у спорту, посебно у кошарци се често дешавају, али не и овога пута.

Актелни шампион АБА лиге је контролисао дешавања на паркету, мирно је привео меч крају, успут је чувао и свежину за финале и борбу за први трофеј у сезони.

Партизан сада чека име ривала у финалу – Будућност или СЦ Дерби.


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.