Селектор кошаркашке репрезентације

Пешић: Досадни сте са Јокићем

  • Извор: Новости.рс
  • 02.05.2024. 09:08

Хоће ли Никола Јокић играти за Србију на Олимпијским играма? Снимак ФИБА дао је наду навијачима, али још увијек нема званичне потврде. Уосталом, Денвер се бори за нову титулу у НБА лиги и српски центар је главна звијезда тима. Када ће се и то знати, то још увијек не зна ни селектор Светислав Пешић.

И сам је признао да је добио превише истих питања, управо о Николи и "орловима". "Јавно мњење и вас медије највише занима хоће ли Јокић да игра. Већ сте досадни са тим. Наравно да је важно ко ће да игра. Можеш планове да правиш, али мораш да имаш аргументе, а најважнији аргументи су играчи способни да уложе сву менталну и физичку снагу и да буду здрави. Већина лига завршава се у трећој недјељи јуна. Ако Денвер оде у финале играће негдје до 20. јуна, ми припреме почињемо 17. јуна. Резултати се траже, аутоматизам не постоји. Кажеш шта желиш и стигнеш до циља, мораш да се припремиш", рекао је Пешић за "Вечерње новости".

Услиједило је и питање да ли постоји "план Б" у том случају. "Нема плана Б. Са Јокићем је другачији план и напада и одбране. Међутим, тренери су на све спремни, ништа не смије да их изненади."

Добра вијест је да ће Василије Мицић бити ту и да је у доброј форми послије добрих партија у дресу Шарлота. "Донио је логичну одлуку, не због тога што је био првак Европе и отишао да види мало како је у НБА. То су изазови који привлаче врхунске кошаркаше, све је постигао огромним радом и пожртвовањем. Сви клубови за које је играо помогли су му да таленат претвори у квалитет, неки више, неки мање. Чим је добио минуте, показао је да може равноправно да игра са НБА играчима."

Американци, који ће Олимпијаду почети дуелом са Србијом, већ су објавили списак играча. Пешић још увијек није. "Они могу, јер се код њих све зна, кад се завршава лигашки дио сезоне, прва, друга рунда плеј-офа, финале... Код нас се ништа не зна и не можемо да правимо коначан избор, јер не зависи само од нас. Примера ради КЛС је донијела одлуку да посљедња утакмица буде 17. јуна, на дан када ми почињемо припреме. Свима су пуна уста репрезентације, декларативна подршка постоји, суштинска апсолутно не постоји."

За крај је упитан и да ли постоје разговори о продужетку уговора послије Игара. "Нема разговора у овом тренутку, прије доношења било какве одлуке разговараћу са одговорнима у Савезу. Испред мене је само Париз, не знам шта ћу да радим послије Олимпијских игара. Нисам рекао да се у Паризу завршава селекторска мисија. То што пишу да идем овдје или ондје... Морам прво да видим шта ћу сам са собом, донијећу одлуку на вријеме. Не избјегавам одговор, јер ни сам не знам шта бих желио. Вјероватн озбог тога што ми је фокус сада само на Олимпијским играма", закључио је Пешић.

(Новости)

Пратите нас и путем Вибера