Rezultat kakav se ne viđa često

Pobjeda od 117 razlike: Srpski košarkaš koji je doživotno suspendovan igrao na ovom meču

  • 13.08.2023. 08:43

Srpsku košarku je zatekla i šokirala vijest o tome da je košarkaš Stefan Šajin doživotno suspendovan iz košarke.

On je zajedno sa Sašom Avramovićem bio osumnjičen za namještanje utakmica i pošto mu je krivica dokazana, usljedila je žestoka kazna, kao što to i sve ozbiljne organizacije rade.

Njemu je zabranjeno da više ikada igra košarku profesionalno ili poluprofesionalno.

Doživotna suspenzija za srpskog košarkaša zbog namještanja utakmica

Doživotna suspenzija za srpskog košarkaša zbog namještanja utakmica

Šajin je kažnjen zbog nedozvoljenih radnji u kojima je učestvovao dok je igrao van Srbije. Iako je u trenutku kada je pokrenuta istraga bio član Vojvodine, on nije bio osumnjičen za utakmice koje je igrao za srpske klubove.

S obzirom na to da se zna da je van Srbije igrao za samo dva kluba, a to su CSM Medijaša iz Rumunije i Škriljevo iz Hrvatske, jasno je da je njemu izrečena kazna zbog nečasnih radnji dok je nosio dres nekog od ta dva kluba.

I sada kada se malo zagrebe ispod površine, našli smo podatak da je baš dok je igrao u Rumuniji bio jedan od glavnih aktera utakmice koja je vjerovatno ušla u istoriju košarke na Balkanu.

Naime, tada je njegov CSM Medijaši pobijedio ekipu Kuza Sport Braile sa nevjerovatnih 117 poena razlike. Konačan rezultat tog meča, odigranog 2018. godine je bio 156:39.

Na tom meču su trojica srpskih igrača ostvarili nevjerovatne učinke. Andrija Simović je ubacio 25 poena, suspendovani Šajin je ubacio 18 uz šut 9/11 za dva poena, dok je Milan Vulić postigao 9 poena.

Stefan Šajin je osim za Vojvodinu, Škriljevo i CSM Medijaši, još nastupao za Spartak, Mladost Zemun, Dinamik...

Inače, da pomenemo da informacije o kazni Saše Avramovića koji je takođe bio pod istragom nisu još objavljene, piše Telegraf.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.