Spektakl za kraj

Počinje bitka za prsten, Voriorsi na Seltikse u finalu NBA

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2022. 10:11

Nakon odlučujuće sedme utakmice u kojoj su na gostujućem terenu savladali Miami, Kelti će u velikom finalu snage odmjeriti sa Golden Stejt Voriorsima.

Voriorsi su lakše nego što se očekivalo savladali Dalas Maverikse sa 4:1 u seriji i tako obezbijedili sebi više vremena za odmor pred finale.

Seltiksi nisu bili u finalu 12 godina, tokom kojih su na razne načine pokušavali da formiraju tim dostojan prstena na razne načine, te se čini da im je ove godine to uspijelo.

Okosnicu tima čine neprikosnoveni Tejtum i Braun, koji jedan drugoga nadopunjuju i kada jedan nije „u utakmici“ tu je ovaj drugi da popuni prazninu. Nikako tu ne smijemo zaboraviti Markusa Smarta glavnu „radilicu“ ekipe koji obavlja „prljav“  posao na parketu i na taj način podiže atmosferu u ekipi kada je to najpotrebnije. Ove godine bitan segment njihovo kako napadačkog tako i odbrambenog arsenala činio je veteran Al Horford koji nakon 14 godina provedenih u ligi stiže na korak od prstena.

Kelti više djeluju kao ekipa nego kao skup pojedinaca, te su samim tim opasniji i nepredvidljiviji za analizu i sigurno da će Voriorsima biti teško iz utakmice u utakmicu.

S druge strane imamo Golden Stejt, ekipu koja sigurno zna kako se ove utakmice, odnosno serije dobijaju i samim tim ima blagu prednost pred početak okršaja. Ekipa predvođena fenomenalnim Stefom Karijem koji pomjera granice moderne košarke sigurno neće ući opušteno u duel jer znaju koje sa druge strane terena.

Pored Karije koji je superzvijezda svog tima u ekipi se nalaze još mnoga sjajna imena, poput Kleja Tomsona koji nakon dvije godine provedene van terena zbog užasnih povreda koljena ponovo „teroriše“ protivničke ekipe s linije za tri poena, u čemu je nemilosrdan. Tu imamo i Drejmonda Grina pokretačku snagu ove ekipe nešto slično kao što je to slučaj sa Smartom u ekipi Bostona, momci koji će se „potući“ za svaku loptu. 

Važno je istaći i ulogu igrača sa klupe u obe ekipe koja bi mogla igrati presudnu ulogu u seriji, odnosno širina iste i mogućnost iskakanja pojedinaca kada glavne zvijezde ekipe odmaraju. Nemanja Bjelica je jedan od tih igrača, spreman da uskoči u sve uloge koje mu trener Voriorsa, Stiv Ker predoči.

Bjelica je moguće razlog više da se finalna serija isprati, ako ništa onda za neopredeljene gledaoce.

Na kraju, ostaje nam da uživamo u fenomenalnoj seriji i nadamo se uzbudljivoj predstavi i jednih i drugih, a sigurno je da će nam oni to prirediti.

Тагови: