Ин мемориам

Подсјетимо се успјеха Дејана Милојевића

  • Извор: Телеграф
  • 17.01.2024. 20:38

Српски кошаркашки тренер и велики стручњак, Дејан Милојевић преминуо је у 46. години.

Милојевић је претходно током клупске вечере пред меч са Јутом, у Солт Лејк Ситију доживио инфаркт, због чега је хитно хоспитализован и оперисан, и од тада се налазио у болници.

Велики траг Милојевић је оставио у српској кошарци, што као играч, тако и као тренер.

У играчкој каријери носио је дрес Беовука, ФМП-а, Будућности, Валенсије, Галатасараја, а највећи траг оставио је као кошаркаш Партизана. Управо у дресу црно-бијелих, три пута је био проглашаван за МВП-ја АБА лиге, док је у два наврата, 2005. и 2006. године био и најбољи стријелац "јадранске" лиге.

Преминуо Дејан Милојевић

Преминуо Дејан Милојевић

Такође, у три наврата успио је да освоји и некадашњу "YUBA" лигу, 2001. године у дресу Будућности, и два пута, 2005. и 2006. године са Партизаном. Уз то, 2001. године освојио је и југословенски Куп 2001. године.

Са великим успјехом носио је и дрес репрезентације, са којом је прво освојио злато на Европском првенству 1998. године за играче до 22 године, а потом и још једно злато у сениорској конкуренцији на Еуробаскету 2001. године у Турској.

Као тренер, неизбрисив траг оставио је на клупи Меге, коју је са великим успјехом водио пуних осам година, након чега је имао кратку епизоду у Будућности.

Врхунац тренерске каријере доживио је 2021. године, када је постао дио стручног штаба Голден Стејт Вориорса, гдје је радио до данас.

У тренерској каријери, на челу Будућности освојио је титулу шампиона и Куп Црне Горе, док је на клупи Меге, 2016. године освојио Куп Радивоја Кораћа.

Пратите нас и путем Вибера