Komesar NBA lige

Silver: Bil Rasel je najveći šampion

  • Извор: Б92
  • 01.08.2022. 12:27

Komesar NBA lige Adam Silver oprostio se od legendarnog Bila Rasela, koji je preminuo u 89. godini.

Rasel je jedan od košarkaških velikana, a podatak da je osvojio 11 titula u 13 odigranih sezona, dovoljno govori o veličini.

“Bil Rasel je bio najveći šampion u svim timskim sportovima. Bezbrojna priznanja koja je zaradio za svoju legendarnu karijeru u Boston Seltiksima - uključujući rekordnih 11 šampionata i pet MVP nagrada - tek su početak priče o Bilovom ogromnom uticaju na našu ligu i šire društvo. Bil se zalagao za nešto mnogo veće od sporta: vrijednosti jednakosti, poštovanja i inkluzije koje je utisnuo u DNK naše lige. Na vrhuncu svoje sportske karijere, Bil se energično zalagao za građanska prava i društvenu pravdu, i to naslijeđe je prenio na generacije NBA igrača koji su pratili njegove stope. Uprkos ismijavanjima, prijetnjama i nezamislivim nevoljama, Bil se izdigao iznad svega i ostao vjeran svom uvjerenju da svako zaslužuje da bude tretiran dostojanstveno", piše u Silverovoj izjavi.

Rasel je bio čest gost na događajima u NBA ligi.

"Gotovo 35 godina pošto je završio svoju vrhunsku karijeru kao prvi crni glavni trener u ligi, imali smo sreću da ga vidimo na svakom velikom NBA događaju, uključujući i NBA finale, na kome je Bil uručio trofej 'Bil Rasel' MVP igraču finala. Njegovao sam svoje prijateljstvo sa Bilom i bio sam oduševljen kada je dobio Predsjedničku medalju slobode. Često sam ga zvao košarkaški Bejb Rut zbog načina na koji je prevazišao vrijeme. Bil je bio ultimativni pobjednik i vrhunski saigrač, a njegov uticaj na NBA će se osjećati zauvijek. Upućujemo najdublje saučešće njegovoj supruzi, porodici i brojnim prijateljima", istakao je Silver.


Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.