Selektor Španije

Skariolo: Bili smo osmi kandidat za titulu

  • Извор: Агенције
  • 19.09.2022. 12:09

Selektor Španije Serđo Skariolo izjavio je da je njegov tim osvojio Evrobasket zato što španska košarka godinama počiva na sistemu i da se razmišlja unaprijed.

Španija je u Berlinu u finalu EP pobijedila Francusku 88:76.

Skariolo je govorio o tome kako se pričalo prije turnira.

"Ušli smo u turnir kao osmi kandidat za zlato po zvaničnim predviđanjima. Mi smo ušli u turnir bez MVP igrača, superzvijezda iz NBA lige, Ol-star košarkaša...Mnogo sam srećan što smo uspjeli sve da pobijedimo i preskočimo konkurenciju. Srećan sam zbog načina na koji smo igrali košarku u oba smjera", rekao je Skariolo.

Španija je objedinila svjetsku i evropsku titulu. Sve selekcije Španije, od najmlađe do seniorske, su tokom ljeta igrale u finalima šampionata Evrope.

"Veliki je posao napravljen, pogotovo u mlađim kategorijama. Uradili smo sve da ovu generaciju pripremimo za ono što ih je čekalo. Većina momaka koji se nalaze ovdje, igrali su i kvalifikacije. Znali smo da ćemo imati problema zbog igrača u NBA i Evroligi, zato smo razmišljali unaprijed. Naravno, nismo mogli da očekujemo zlato, ali smo radili pravi posao. Kada pogledate naše mlađe kategorije, mnoge stvari rade kao mi, zbog toga rastu kao ekipe i pojedinačno, i to se prenosi na seniore. Ovo zlato nije predviđeno, mi smo se trudili da budemo uvijek konkurentni, da se borimo za svaku loptu u svakom meču. Da li smo više ili manje talentovani od drugih je diskutabilno, ali smo se uvijek borili", rekao je Skariolo.

On je priznao da svoj posao obavlja na drugačiji način.

"Možda sam ove godine bio agresivniji, dozvolili su mi da dodam gas, jer igračima nije smetalo. To nisam smio sa onom generacijom. Kao trener morate da se adaptirate. Neke stvari moraš da uvećaš, neke da umanjiš, da bi napravio rezultat", naglasio je italijanski stručnjak.


Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)