Francuzi nemoćni

Španija je šampion Evrope u košarci!

  • Izvor: ATV
  • 18.09.2022.22:19

Reprezentacija Španije savladala je Francusku u finalu Evrobasketa rezultatom 88:76.

Španci su već u prvoj četvrtini napravili značajnu razliku od devet poena koju su dobili 23:14. Silovito su nastavili i u drugoj četvrtini, ali Francuzi su se probudili.

Huančo je bio posebno raspoloženi iz pet pokušaja pogodio je četiri trojke.

Francuzi se bude na minut pred poluvrijeme. Četiri vezana poena, pa ukradena lopta Terija Tarpija koji svoje poene postiže sa linije slobodnog bacanja.

Francuzi se brane i prave seriju od 9:0, pa drugu četvrtinu privode sa bodom zaostatka 24:23. Ali, rezultatski Španija povećava prednost.

Uspješno su Francuzi priveli kraju i treću četvrtinu koju dobijaju sa 20:19, ali Španija i dalje održava veliku prednost koju je napravila u prvoj četvrtini.

U posljednjoj četvrtini Španija "tetura" po terenu i dopušta Francuzima da se prividno vrate u meč.  Rezultatski zaostatak od sedam poena, ubrzo povećavaju Španci sa trojkom.

Na 73:63 Francuzi gube loptu i ponovo daju priliku Španiji da se rezultatski "odlijepi" na +12. Trošilo se vrijeme, manipulisalo se tempom, što je sve išlo na vodenicu "Furije".

Francuzi su u ključnom trenutku stali na 70 poena, što su Španci iskoristili da dodaju još pet poena već prevelikoj razlici dva minuta prije kraja. Do posljednjeg zvižduka igrao se koš za koš i svjesni nedostižne razlike Francuzi su odustali.

(Foto: Tanjug-AP/Mićael Sohn)