40 razlike

Srbija razbila Kinu na startu Mundobasketa

  • Извор: спортклуб
  • 26.08.2023. 15:53

Košarkaška reprezentacija Srbije ubjedljivom pobjedom protiv selekcije Kine počela je šampionat svijeta, a jedina briga je povreda Filipa Petruševa.

Orlovi su u „Araneta“ dvorani u Manili, istoj onoj u kojoj je Jugoslavija 1978. po drugi put u istoriji postala šampion svijeta, u duelu grupe B opravdala ulogu favorita i slavila rezultatom 105:63.

Poslije starta utakmice tokom kojeg su Kinezi došli do vođstva 6:0, Srbija je uspjela da nametne svoj stil igre. Bitnu ulogu u tom periodu odigrao je Nikola Milutinov, a Srbija sredinom prvog perioda prelazi u vođstvo. U drugoj četvrtini prednost Orlova samo je rasla, Srbija je bila šuterski raspoložena i potencirala je igru u tranziciji, a prednost je na poluvemenu 55;34,

Poslije 20 minuta najefikasniji u Srbiji bio je Filip Petrušev sa 8 poena. Međutim, košarkaš Filadelfija Seventisiksersa doživio je povredu skočnog zgloba i u nastavku utakmice ga nije bilo ni na klupi. U Pešićevom timu su po 7 poena u prvom dijelu meča ubacili Bogdanović i Nikola Jović.

Pitanje pobjednika, dakle, bilo je riješeno poslije prvih 20 minuta, a rasterećena i raspoložena ekipa Srbije je u trećem periodu došla i do plus 30. Zapaženu rolu u posljednjim minutama te četvrtine imao je Aleksa Avramović, koji je tokom meča davao dodatnu agresivnost igri Pešićevog tima.

Srpski selektor je u posljednjoj dionici šansu ukazao i Boriši Simanuću, a minute je iskoristio i Dušan Ristić koji je u završnici treće i početkom četvrte dionice postigao tri trojke iz isto toliko pokušaja.

Orlovi su se, očekivano, malo opustili u četvrom periodu, što se baš i nije svidjelo Pešiću, ali ubjedljiva prednost nijednog trenutka nije bila ugrožena. U finišu utakmice razigrao se i Vanja Marinković, što je vrlo bitno pred nastavak takmičenja na Filipinima.

U narednom kolu Srbija će u ponedjeljak od 14 časova igrati protiv Portorika, dok će rival Kinezima biti Južni sudan. U prvoj utakmici dana koja je odigrana u B grupi vidjeli smo istinski spektakl, a Portoriko je posoe produžetka savladao Južni Sudan.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.