Кошаркаш Голден Стејта

Стеф Кари: Милојевић увијек доносио позитивну енергију

  • Извор: Глас Српске
  • 24.01.2024. 12:55

Кошаркаш Голден Стејта Стеф Кари изјавио је данас да је српски тренер Дејан Милојевић увијек доносио позитивну енергију у свлачионицу његовог тима, преносе амерички медији.

Милојевић је преминуо 17. јануара у 47. години од посљедица срчаног удара. Он је од 2021. године радио као помоћни тренер Голден Стејта.

-Цијела организација је у шоку. Покушаћемо да се вратимо на посао, сви смо разговарали... Тешко је. Ово је велики губитак, који ће се осјећати у будућности. Дејан је увијек доносио позитивну енергију у свлачионицу -  рекао је Кари на конференцији за медије.

Он је истакао да је прије два дана гледао меч Партизана и Меге у оквиру 17. кола регионалне АБА лиге. На том мечу су се клубови, навијачи, саиграчи, пријатељи, чланови породице и навијачи опростили од Милојевића.  Милојевић је 2004. до 2006. играо за Партизан, а од 2012. до 2020. је био тренер Меге.

Вориорси ће носити иницијале Дејана Милојевића на дресовима

Вориорси ће носити иницијале Дејана Милојевића на дресовима

- Гледао сам утакмицу његова два бивша клуба у Србији. Не могу ни да замислим како би било да сам био у Арени да осјетим ту енергију. Желимо овдје да урадимо нешто слично - додао је кошаркаш Голден Стејта.

Кари је потом објаснио шта је научио из разговора са српским тренером.

Цијели тим и стручни штаб Голден Стејта обукао мајице посвећене Дејану Милојевићу

Цијели тим и стручни штаб Голден Стејта обукао мајице посвећене Дејану Милојевићу

- Оно што сам научио из наших разговора је да је његово присуство било гласно, иако можда не би изговорио ни ријеч. То би био осмијех или загрљај особе, која је весела и пријатна по својој природи. А, ако причамо о томе какав је био тренер... Имати поред себе некога са таквом енергијом, ко зна да се повеже са вама и буде искрен у исто вријеме, да на исти начин упути похвалу, критику или сугестију... то је умјетност тренерског посла - истакао је Кари. Амерички медији наводе да ће кошаркаши Голден Стејта до краја сезоне у НБА лиги на својим дресовима носити “ДМ” иницијале на дресовима и тренеркама.

Бијела ружа и дрес са бројем 13 - Партизан одао почаст Дејану Милојевићу

Бијела ружа и дрес са бројем 13 - Партизан одао почаст Дејану Милојевићу

Клуб из Сан Франциска је навео да ће у спомен на српског тренера исти иницијали бити постављени и на терену дворане “ратника”. Голден Стејт ће наредни меч у НБА лиги одиграти сутра ујутро од четири часа по централноевропском времену, пошто ће на свом терену дочекати Атланту.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)