Члан стручног штаба репрезентације Србије

Стојаковић о Јокићу и репрезентацији: Имао је притисак, подржавам га

  • Извор: Блиц
  • 24.09.2023. 11:44

Члан стручног штаба репрезентације Србије и Денвер Нагетса Огњен Стојаковић стао је у одбрану Николе Јокића који није наступио за национални тим на недавно завршеном Свјетском првенству.

Његов отказ изазвао је бројне реакције међу навијачима, а Стојаковић има своје виђење цијеле сиситауције.

– Знам како се осјећао Јокић. Имао је тај притисак са једне, са друге стране. У таквим ситуацијама, шта год да одлучи, као пријатељ и као тренер, морате то прихватити и подржати га. Он је одлучио шта је најбоље за њега у том тренутку, што ја у потпуности подржавам – закључио је Стојаковић.

Он је подвукао колико му значи рад са репрезентацијом Србије.

– Клиначки сан је да будем дио репрезентације Србије. Рад са репрезентацијом, то је врхунац моје каријере. Тренутак када смо освојили медаљу био је „ваууу“. ОК. Урадили смо нешто посебно. Урадили смо нешто јединствено. Постајете свјесни да ћете заиста играти у финалу. Поготово зато што нам нико није давао шансу да освојимо медаљу – рекао је Стојаковић.

Дотакао се и спектакуларног дочека испред градске скупштине након повратка из Маниле.

– Бити на балкону скупштине… Знате колико сте радости и среће донијели свим тим људима. То је више од игре. И онда размишљате о томе шта се догађало прије 20 година, можда и више, 30 година. Ја сам био један од клинаца тамо у тој гомили – додао је Стојаковић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: