Košarka

Vladimir Kuzmanović za ATV: Bodiroga pomirio FIBA i Evroligu

  • Извор: АТВ
  • 11.07.2023. 19:55

Konačno će reprezentacije moći da računaju na svoje najbolje košarkaše u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i Mundobasket.

FIBA i Evroliga zakopale su ratne sjekire, a nema dileme da će u svemu najviše profitirati košarka. Smatra to i nekadašnji igrač Crvene zvezde Vladimir Kuzmanović. 

Za ATV kaže da je ovakav dogovor morao da bude postignut i mnogo ranije. 

"Ne mogu da se otmem utisku da sam jednog dana gledao i Evroligu i reprezentaciju Srbije u istom danu ili samo u danu razlike. Takav sistem je bio zaista neprihvatljiv i hvala Bogu što su se urazumili, našli zajednički jezik i sada više nemamo tih muka. Nadam se da će ostati na tom putu i da će samo unapređivati košarku u Evropi. Ako pogledamo koliko NBA uzima i novih igrača i koliko marketinški napreduje, zašto onda ne bi vratili kredibilitet evropskoj košarci, a to mogu samo zajedno", kaže Kuzmanović.  

Zvezda potvrdila: Teodosić novi član

Zvezda potvrdila: Teodosić novi član "crveno-bijelih"

Kuzmanović smatra i da je promjena na čelu Evrolige doprinijela rješavanju dugogodišnjeg problema. Dolazak legende srpske košarke na ovu poziciju je, kaže,  pomjerio stvari sa mrtve tačke. 

"Nekako mi se ipak čini da je dolazak Dejana Bodiroge uspio da premosti taj jaz, jer je on veliki košarkaški autoritet. Volio bih da se ovo potraje, da dođe do nekog sporazuma što se tiče i drugih stvari. Vjerujem da je i to bilo na stolu, a ne samo da se ne preklapaju takmičenja. Mislim da bi trebalo da se napravi nešto što bi zadovoljilo i FIBA-ina takmičenja u skladu sa evroligaškim. Spominjalo se da bi drugo takmičenje u Evropi moglo da bude takmičenje koje daje jednog člana Evrolige za narednu sezonu, tako da bi se time umrežila oba takmičenja i svi bili zadovoljni", poručuje Kuzmanović. 

Sa velikim odobravanjem postignut dogovor pozdravili su i sami košarkaši. Partizanov Danilo Anđušić kaže da su igrači do sada bili između dvije vatre. 

Istorijski dogovor FIBA i Evrolige: Na ovo se čekalo godinama!

Istorijski dogovor FIBA i Evrolige: Na ovo se čekalo godinama!

"Sigurno će od sada da bude mnogo lakše za reprezentaciju, igrače i navijače. Nacionalni tim će moći, ako ne u najjačem, ali u mnogo jačem sastavu da se okuplja i igra kvalifikacione utakmice. Naravno, ova odluka ide na ruku i svim ostalim selekcijama. Drago mi je zbog igrača, jer smo mi do sada bili nekako između dvije vatre. Naravno da je ta želja da se pomogne reprezentaciji uvijek prisutna i kod mene i kod drugih igrača. To je za mene, prije svega, velika čast, a zatim i zadovoljstvo. Reprezentacija je svetinja", rekao je Anđušić. 

Sva pažnja ljubitelja košarke ovog ljeta usmjerena je ka Mundobasketu, koji će od 25. avgusta do 10. septembra biti održan u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Orlovi su na najvećoj smotri smješteni u grupu B zajedno zajedno sa selekcijama Portorika, Kine i Južnog Sudana.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.