Košarkaši Galatasaraja

Volden i Halilović za ATV: ''U Galati je uvijek veliki pritisak''

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2023. 19:56

Ne pitajte me za Paritzan i Crvenu zvezdu, sa osmijehom Kori Volden prilazi kameri ATV-a. Na turniru u Banjaluci i Laktašima bio je jedan od najzanimljivijih sagovornika. Navijače vječitih inetersovalo je koji klub mu je bliži srcu, a Amerikanac je ovog ljeta okrenuo novu stranicu u karijeri. Minhen je zamijenio Istanbulom, a sljedeća misija je da Galatasaraj vrati u vrh turske košarke.

„Uzbuđen sam, drugačiji korak u karijeri, ali ne žalim uopšte. Srećan sam u dresu Galate. Trener je sjajan. Ponovo je sa vašeg govornog područja. Odavno znam sve psovke. Radio sam sa Trinkijerijem, Sašom Obradovićem, sada sa Zvezdanom. Imamo dobar odnos, uživam s njim“, rekao je Volden.

Efes i Fener se sve pitaju u turskoj košarci posljednjih nekoliko godina, a navijači Galate žele da vide svoj klub u vrhu.

„Pritisak je normalna stvar u velikom klubu. Od nas se mnogo očekuje. Želimo da imamo dobre rezultate, da usrećimo navijače i da idemo najdalje moguće u svim takmičenjima. Biće izaovno, ali uvijek želim da budem igram protiv najboljih“, istakao je bivši igrač Partizana i Crvene zvezde.

Volden će biti lider ekipe u novoj sezoni, a još jedno veliko pojačanje stiglo je iz Franuske. Kapiten bh reprezentacije Miralem Halilović krenuo je stopama trenera Mitrovića pa je poslije šest godina zemlju galskih pijetlova zamijenio Turskom.

„Uvijek je veliki pritisak u klubu kao što je Galatsaraj. Ogromna armija navijača je iza kluba. Ciljevi su najveći u svim takmičenjima. Imamo odlične igrače i sjajnog trenera, ali idemo korak po korak“, istakao je Halilović.

Jedini evropski trofej Galatasaraj je osvojio prije sedam godina. Dio istorijske generacije bili su Vladimir Micov i Zoran Erceg, ali poslije osvajanja Evrokupa kola su krenula nizbrdo. Finansije kao najveći problem sezonama su držale klub podalje od vrha, ali sada sa novom energijom Galatasaraj želi korak više. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.