Predsjednik Fudbalskog saveza Srpske

Zeljković: Za pomoć klubovima izdvojeno oko milion KM

  • Извор: СРНА
  • 08.12.2022. 22:53

Fudbalski savez Republike Srpske izdvojio je ove godine oko milion KM pomoći klubovima svih rangova takmičenja u Srpskoj, izjavio je u Gradišci predsjednik ovog saveza Vico Zeljković.

Zeljković je naveo da je ta pomoć na ime oslobađanja plaćanja 50 odsto troškova kotizacija za takmičenje i naknada službenih lica na utakmicama.

"Za narednu godinu obezbijedili smo pomoć za plaćanje tih troškova za Prvu i Drugu ligu Srpske, a vjerujem da ćemo pronaći model kako pomoći područnim fudbalskim savezima da se obezbijedi pomoć i klubovima u nižim rangovima takmičenja", izjavio je Zeljković novinarima nakon sastanka sa članovima Upravnog odbora Područnog fudbalskog saveza Gradiška.

On je uručio i 50 lopti predsjedniku Područnog fudbalskog saveza Gradiška Milošu Brkiću.

Zeljković je podsjetio da su uz pomoć Fudbalskog saveza Republike Srpske izgrađeni tereni sa vještačkom travom u Gradišci i Prnjavoru, da je za narednu godinu planirana izgradnja takvih terena u Laktašima i Novoj Topoli, te da je u toku rekonstrukcija svlačionica na stadionu u Srpcu.

"Ostaje zadatak da u saradnji sa Gradskom upravom Gradiška naredne godine započnemo aktivnosti na izradi projekta rekonstrukcije gradskog stadiona koji koristi Fudbalski klub `Kozara`, najuspješniji klub Gradiške i ove regije", rekao je Zeljković.

Brkić je zahvalio Zeljkoviću za donaciju, navodeći da će lopte biti podijeljene klubovima na području Gradiške, Laktaša, Srpca i Prnjavora.

On je istakao da su u protekloj godini uz pomoć Fudbalskog savaza Republike Srpske na području ove regije relizovani ili započeti značajni projekti izgradnje infrastrukture na fudbalskim stadionima.

(Foto: SRNA)

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)