"Žena zmaj"

Životna bitka Saše Čađo sa srećnim krajem: Pobijedila opaku bolest, pa zaigrala na Svjetskom prvenstvu u dresu Srbije

  • Извор: АТВ
  • 08.05.2023. 15:54

Za Sašu Čađo kažu da je srce svake ekipe čije boje brani, pa tako i reprezentacije Srbije.

„Ona je pravi primjer kako treba da se ponaša neko je reprezentativac Srbije. Njena srčanost, borba i odnos prema dresu su nešto što nema cijenu. Saša ne zna da se štedi na terenu“, pričala je Marina Maljković „Na ivici terena“ prije tri mjeseca.

Sašu od malih nogu krasi srčanost na terenu, a tokom karijere stekla je status jedno od najboljih šutera evropske košarke. Svakoj osvojenoj medalji reprezentacije Srbije dala je pun doprinos, a kroz život je naučila da nikada ne odustaje. Tako je bilo i prije pola godine kada je vodila svoju životnu bitku iz koje je izašla kao pobjednik.

„Prvi put pričam javno o tome i to sem mojih roditelja i uže porodice niko ne zna. Meni je prije pola godine dijagonostikovan dobroćudni tumor. To se sve dešavalo mjesec dana pred odlazak na Svjetsko prvenstvo. Morala sam na hitnu operaciju. Sve to što mi se desilo me zaista izbacilo iz takta. Operisana sam u roku od tri dana, onda sam dala sve od sebe da se nakon oporavka priključim reprezentaciji i da odem na Svjetsko prvenstvo. Srećom, danas je sve dobro", otkrila je Saša u emisiji "Na ivici terena" ATV-a.

Prva je reagovala Marina Maljković, koja je uz pomoć Košarkaškog Saveza Srbije, Saši obezbijedila najbolju moguću zdravstvenu njegu. Operacija je dobro prošla, a banjalučka košarkašica kaže da je iz svega izašla jača.

„Život je sam po sebi stresan i teško je da se čovjek ne nervira. Uvijek postoji neka vrsta stresa, ali treba pronaći način da te neke nebitne stvari ne pogađaju. Ja sam, po prirodi, veoma emotivna i uvijek se trudim da ljudima oko mene bude sve okej, a onda nekako najviše sebi štete nanesem. Ipak, učim kroz život šta sve mogu i šta sve mogu da izdržim i za šta sam sposobna. Želim da vjerujem da ništa ne može da me zaustavi u onome što sam zamislila“, kaže Čađo

Dugogodišnje prijateljstvo sa Jelenom Milovanović Bruk krunisano je i kumstvom, a Saša otkriva kako je saznala za Jeleninu želju.

„Na samim počecima naših reprezentativnih karijera Jelena i ja smo stalno bile cimerke. Međutim, uvijek smo dane odmora provodili u Srbiji i ja sam odlučila da je pozovem u Banjaluku, da je malo provedem kroz svoj rodni grad i da joj pokažem ljepote naše Banjaluke. Ona je došla i bilo joj je fenomenalno tih par dana. Nakon odlaska ostavila mi je kovertu u sobi sa podugačkim pismom u kojem je napisala da bi voljela da joj, jednog dana kada se bude udavala, budem vjenčana kuma. Istog trenutka sam se rasplakala od sreće. Nazvala sam je i govorila 'Pa, ti si normalna. Da ja ovo saznam na ovaj način'. Bilo je baš emotivno, a nije prošlo ni godinu dana ona se udala. Tačno je prizvala sve to. Kasnije sam krstila i njenog Matea“, s osmijehom priča Čađo.

Čuvena je priča o tome kako je Jelena Milovanović Bruks tik nakon porođaja odlučila da se priključi pripremama reprezentacije Srbije.

„Ona je jedna žena zmaj. To je nevjerovatno koliko je ona bila spremna da se žrtvuje, i psihički i fizički, da bi pomogla reprezentaciji Srbije u tom trenutku“, kaže Saša.

Kompletnu epizodu našeg serijala "Na ivici terena" sa Sašom Čađo možete da pogledate u video prilogu.