Banjaluka

Zašto Stanivukoviću odgovara da je "Aquana" problem i šta je projekat "Futur 2"

  • 29.08.2022. 11:02

Brojni problemi u banjalučkom preduzeću "Aquana" nagomilali su se u posljednjih godinu i po dana.

Od pokvarene hrane u frižiderima, do manjka više od 138.000 maraka u poslovnim knjigama. Inspekcija je utvrdila da se brojke u knjigama ne poklapaju sa realno zatečenim stanjem. U kuhinji manje robe nego što bi trebalo. Sličan problem i u šanku sa pićem, pokazuju podaci iz inspekcije. Zbog svega toga aktuelna skupštinska većina tražila je ranije smjenu aktuelnog direktora "Aquane", kome je gradonačelnik Draško Stanivuković danima tražio opravdanja.

Video nedavno objavljen na Youtube kanalu banjalučkog SNSD-a bavi se upravo problemima u ovom preduzeću in postavlja pitanje, zašto je cilj Draška Stanivukovića gašenje "Aquane".

Kako tvrde, "Aquana" je zatvorena!

Pitaju zašto, s kojim kriminalnim ciljem na umu i na čijem umu?

Podsjetili su na izjavu Draška Stanivukovića sa početka mandata kada je tražio načine da svog čovjeka postavi na čelo ovog preduzeća.

"Dug 'Aquane' je 10 miliona maraka i oni koji su vodili ovo preduzeće ne mogu ostati na njegovom čelu", izričit je početkom mandata bio prvi čovjek Banjaluke Draško Stanivuković.

U videu se dalje navodi da po preuzimanju grada, novi gradonačelnik Draško Stanivuković nije gubio vrijeme i odmah je počeo da insistira na problematičnosti "Aquane", koja je do njegovog dolaska bila samo jedno - omiljeni gradski bazen.

Ističu da Stanivuković nastavlja gurati priče o problemu preduzeća 'Aquana' i tamo gdje problema nije bilo, Stanivuković se potrudio da ih stvori.

Podsjeća se i na Stanivukovićeve riječi da je "jedno idejno rješenje da Gradski olimpijski bazen izdvojimo iz 'Aquane' i da uđemo u restrukturiranje samog preduzeća, koje može, uvjeren sam, da bude profitabilno".

SNSD-ov video naglašava da lavina afera kreće kada je gradonačelnik smijenio Vedrana Mitrovića, direktora "Aquane", a na njegovo mjesto postavio svog čovjeka Velibora Vukajlovića.

Zaključili su da je Stanivuković konačno uspio i napravio 'Aquanu' problemom i upitali koji je Stanivukovićev interes u svemu ovome?

Jasno poručuju da je to novac, a taj cilj bi Stanivuković ostvario tako što bi 'Aquanu' doveo pod stečaj.

A potom, tvrde dalje, treba predložiti rješenje stečajnog problema u vidu projekta 'Futur 2', čiji nacrti već postoje u Gradskoj upravi.

O projektu "Futur 2" već je Stanivuković govorio kada je tražio podršku u Skupštini.

"Mi imamo tu rješenje koje se zove 'Futur2'. Dakle, daleka budućnost, ali možemo sve završiti za dvije godine ako bude vaša podrška", obrazlagao je Stanivuković pomenuto rješenje.

Na kanalu se dalje objašnjava da je u sklopu projekta "Futur 2" predviđena izgradnja 60.000 kvadrata stambenog prostora, koje će onda kao premium nekretninu nuditi građevinskim firmama i pregovarati dalje "ispod žita".

Prostom računicom, došli su do zaključka da bi investitoru uz, na primjer, 500 maraka čiste zarade, ostalo 30 miliona maraka.

Ovaj plan je spriječila skupštinska većina tako što Stanivukoviću nije dozvolila izmjenu regulacionog plana, a iz banjalučkog SNSD-a pitaju - "zgradonačelniče, dokle!?".


Тагови: