Pokušaj otmice?

Bake preuzele dijete u vrtiću, slučajno naišao otac djeteta: Nije znao ko su!

  • 18.07.2023. 09:16

Dvije bake odvele su iz vrtića u Splitu krivo dijete, a iz policije navode kako ne smatraju da se dogodilo krivično djelo jer "nije došlo do štetnih posljedica", prenosi Dalmacija Danas.

Na pitanje radi li se moguće o pokušaju otmice iz PU splitsko-dalmatinske odgovaraju:

- I dalje obavljamo provjere. Za sada nisu utvrđeni elementi krivičnog djela. Isto tako o događaju smo obavijestili Prosvjetnu inspekciju, te Državno tužilaštvo

Cijela priča počinje sredinom juna ove godine, kada su dvije starije žene ušetale u prostorije dječjeg vrtića na splitskom području i preuzele dijete od vaspitačice iako ih dijete ne poznaje. Jedna od njih se predstavila kao baka. Na sreću, u trenutku kada su izašle s djetetom iz vrtića, pred njima se našao otac djeteta koji stanuje neposredno u blizini vrtića.

- U razgovoru s policijskim službenicima otac je naveo kako su mu navedene žene izgledale zbunjeno i jedna od njih mu je rekla da je trebala otići u vrtić po unuku. Nisu mu rekle kako se zovu, niti su mu one poznate. Pričale su hrvatski jezikom i odavale utisak da su zbunjene. Temeljem obavljenih provjera utvrđeno je da je dijete kratko vrijeme bilo u društvu nepoznatih žena jer je uskoro nakon izlaska iz vrtića srelo svog oca kojem se odmah priključilo - saopštili su ranije iz policije o ovom slučaju.

Izazvala oduševljenje: Odvela baku prvi put na more

Izazvala oduševljenje: Odvela baku prvi put na more

Međutim, otac djeteta šokiran je ponašanjem policije u cijelom slučaju kao i sigurnosti vrtića koje mu dijete pohađa.

- Naravno da sam šokiran. Nepoznate osobe odvedu dijete iz vrtića, oni nisu utvrdili ko su te osobe, a iz čega onda zaključuju da u tome ne vide elemente krivičnog djela?! Ponavljam, mi ne znamo jesu li oni utvrdili njihov identitet. Ako nisu, onda vrlo hrabro zaključuju da u neovlaštenom odvođenju iz neutvrđenih razloga, djece iz vrtića, nema elemenata krivičnog djela! Puljak je obećao da će sva djeca na jesen u vrtiće. Trebalo bi i njega pitati, kao i ove u policiji i prosvjetnoj inspekciji, kakva im je sigurnost u vrtićima. Konkretno, u ovaj može ući i iz njega izaći ko hoće, vrata su otvorena izvana, samo su za djecu zatvorena jer je botun za otvaranje na jedno 190 cm visine, nema nikakvu portirnicu na kojoj te neko dočekuje i evidentira, "sigurnosne" kamere postoje ali uopšte nisu u funkciji, ograda oko dvorišta je toliko niska da je i svako malo spretnije dijete može preskočiti, isto kao i potencijalni otmičar - rekao je za Dalmaciju Danas šokirani otac djeteta.

Ubistvo iz samilosti u Zemunu: Slučaj mrtvih supružnika otvorio osjetljivo pitanje

Ubistvo iz samilosti u Zemunu: Slučaj mrtvih supružnika otvorio osjetljivo pitanje

- Pitanje je kako tete daju dicu nepoznatim osobama ako su u vrtiću precizno evidentirane osobe koje jedine mogu preuzet djecu - pita se otac.

Je li riječ tek o zbunjenim bakicama ili o pokušaju otmice koji je tek slučajno osujećen možda se nikad i ne dozna.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)