Podgorica

Crnogorski konobar majicom podigao buru: Reagovali i iz Ukrajine

  • Izvor: mondo
  • 11.08.2022.20:21

Pravu buru, ne samo u regionu već i šire, podigla je fotografija koju je objavila podgorička "Pobjeda" na kojoj se, kako tvrde, vidi konobar u "Ruskom baru" u Bloku V u glavnom gradu Crne Gore. 

Tragom ove informacije reagovala je i ambasada Ukrajine u Crnoj Gori, koja je poslala i zvaničan dopis.

"Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori najoštrije i kategorički osuđuje ponašanje uprave kafea pod nazivom 'Ruski Bar' u Podgorici, u kojoj konobari na radnoj odjeći nose zloglasni simbol ruske oružane agresije na Ukrajinu - slovo 'Z'. Ogorčeni smo činjenicom da u glavnom gradu Crne Gore jedan od ugostiteljskih objekata tako prkosno i otvoreno podržava ruske zločine nad Ukrajinom i ukrajinskim narodom. Ambasada je uputila notu nadležnim organima Crne Gore i sačekaće zvaničan odgovor", navode u ukrajinskoj ambasadi.

Oglasio se i zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

On je na svom Twitter nalogu objavio pomenutu fotografiju uz pitanje: Da li je istina da zaposleni nose tu oznaku?

U Podgorici su u više navrata organizovani skupovi podrške Ukrajini, dok su u Cetinju građani stotinu dana zaredom organizovali skupove podrške.

Dok su građani Cetinja protestovali protiv ruske vojne operacije u Ukrajini u Nikšiću je održano više skupova podrške predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, u organizaciji pravoslavnih bratstava.

Zvaničnici Crne Gore se ovim povodom još nisu oglasili zvanično, piše "Mondo.rs".