ATV

U Trogiru

Da li je moguće? Cijena srednjih ćevapa 13 KM!

 • Izvor: Slobodna Dalmacija
 • 03.06.2023. 12:31

U moru velikih poskupljenja, pri čemu su do predsezone prednjačili trgovci, sada visokim cijenama još i više šokiraju ugostitelji.

Posljednjih dana po tome najviše pada u oči Trogir.

Iz tog dalmatinskog grada, kako je nedavno objavila Slobodna Dalmacija, došla su dva velika iznenađenja od kojih konzumentima probija hladni znoj i suše se usta.

Najprije je jedan gost tonik platio cijelih sedam evra, odnosno 53 kune, od čega mu je ostala gorčina u ustima koju moguće i do danas nije isprao.

Međutim nakon njega s trogirskog područja, iz kampa Seget Vranjica, došao je možda još i jači račun, za kafu s mlijekom koju je gost platio 4,50 evra, odnosno 33,91 kunu. Nije navedeno je li macchiato bio veliki ili mali, s toplim ili hladnim mlijekom, kao ni koju vrstu kafe vlasnik koristi, ali u svim varijantama račun je previsok, ma koliko takav račun djelovao razbuđujuće na svakoga gosta.

I kad se šok nakon takvih računa, piše Slobodna Dalmacija, donekle primirio, iz Trogira se javio još jedan gost koji se odlučio počastiti ćevapčićima kod trogirske tržnice. Tamo, piše on, srednji ćevapi koštaju 6,5 evra, što je 48,97 kuna, a pomfrit 4 evra, odnosno 30,14 kuna. Tako da ga je taj obrok bez pića, čiju se viša cijena podrazumijeva, koštao 10,5 evra, odnosno 79.11 kuna.

Tagovi:
 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.