Ubica bježao

Detalji strave u Pločama: Ubio brata i komšijinog maloljetnog sina

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 25.03.2022. 10:51

Hrvatska policija pronašla je na dvije različite lokacije u Pločama dvije mrtve muške osobe, od kojih je jedna maloljetnik.

Nedugo potom policija je u Opuzenu uhapsila mušku osobu koju se sumnjiči za dva brutalna uistva. Muškarac je priveden u policiju i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

Uviđaj, kojim rukovodi Državno županijsko tužilaštvo na mjestima ubistva je u toku. Kako nezvanično saznaje Jutarnji list od stanovnika Ploča ubijeni muškarac je pedesetogodišnjak, bio je pripadnik hrvatske vojske tokom rata.

Bavio se skupljanjem željeza i imao je svoje deponije. Svima je pomagao i nije bio incidentna osoba. Živio je sam. Pedesetogodišnjak je pronađen mrtav pokraj svoje deponije. 

Muškarac koji se sumnjiči za ubistva oko 9 sati uhapšen je u Opuzenu, jer je najvjerovatnije bježao iz Ploča. 

Stanovnici Opuzena koji su se našli na magistrali i žene koje prodaju na štandovima uz cestu u blizini mjesta hapšenja muškarca kojeg se sumnjiči za ubistva govore kako se čula pucnjava i povici policije "bacaj pušku".

Nezvanično, kako pišu hrvatski mediji, ubica je ubio svog brata i komšijinog sina od 15 godina. Prvi muškarac je ubijen kraj fudbalskog igrališta na Jadranovu, a drugi maloljetnik na Dedinju.


Тагови: