Iz predostrožnosti

"DM" povukao dječije kašice

  • 30.03.2019. 10:01

Trgovački lanac "DM" povukao je Eko kašice "Bejbilav" od breskve, marakuje, jagode, banane, jabuke i muslija, jer ne može sa stoprocentnom sigurnošću da isključi mogućnost povišenog udjela aflatoksina, javili su hrvatski mediji.

Iz predostrožnosti je povučena Eko kašica od breskve i marakuje za djecu od navršenog četvrtog mjeseca, od 190 grama i sa rokom trajanja do 16. oktobra 20120. godine, te Eko kašice od jagode, banane, jabuke i muslija za djecu od godinu dana od 90 grama i sa rokom trajanja do 16. i 17. oktobra 2020. godine. 

Iz "DM-a" su juče saopštili da su te proizvode povukli iz predostrožnosti jer su vlastitom kontrolom utvrdili da u njima ne može sa stoprocentnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina, što ne zadovoljava DM-ove visoke standarde kvalitete proizvoda. 

Aflatoksini su prirodni mikotoksini koje proizvode mnoge vrste plijesni i mogu uticati na zdravlje ako se uzimaju duži period. 

Iz "DM-a" su pozvali kupce koji su kupili proizvode s navedenim rokom trajanja, da ih ne konzumiraju te da ih neotvorene ili otvorene vrate u najbližu prodavnicu "DM-a" gdje će im biti osiguran povrat novca, bez predočenja računa. 

Povlačenje i opoziv proizvoda odnosi se isključivo na proizvode s navedenim rokom trajanja koji je istaknut na poklopcu, odnosno na poleđini pakiranja, navedeno je u saopštenju. 

Iz "DM-a" su se izvinili kupcima zbog takve situacije i mogućih neugodnosti.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм