Zagreb

Drama u školi: Pijan došao na roditeljski, mahao nožem, pa ga zabio u sto

  • Izvor: Agencije
  • 15.09.2021.15:42

Tokom održavanja roditeljskog sastanka u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi u utorak se muškarac pod uticajem alkohola razmahao nožem, a razoružao ga je bivši pripadnik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko, javlja Dnevnik.

U popodnevnim satima u utorak, 14. septembra, tokom održavanja sastanka roditelja učenika i učenica zagrebačke Osnovne škole Savski Gaj na otvorenom došlo je do incidenta, potvrđeno je iz više izvora Dnevniku Nove TV.

Pijani muškarac mahao je nožem i navodno ga zabio u sto nastavnice.

Roditelji sa djecom su se razbježali, a pijanog muškarca uspio je da savlada i razoruža, a potom zadrži do dolaska policije bivši pripadnik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko, koji je bio na roditeljskom sastanku.

Napadač je, navodno, psihički labilna osoba i od ranije je poznat ljudima u kvartu, kao i policiji.

Iz policije su saopštili da je u utorak oko 18.05 sati u Remetinečkoj ulici, u dvorište osnovne škole, došao 52-godišnjak pod uticajem alkohola od 1,90 promila i na otvorenom prostoru dvorišta, gdje se u to vrijeme održavao roditeljski sastanak, galamio i vikao.

- Oštrim predmetom je oštetio jedan od stolova, mahao njime i zabio ga u sto, a onda je sjeo na obližnju klupu. Jedan roditelj je pozvao policiju, koja je stigavši na mjesto događaja zatekla muškarca te ga je, bez upotrebe sredstava prisile privela u službene prostorije. Povrijeđenih osoba nije bilo, a s obzirom na stanje u kojem se tada nalazio, kolima hitne pomoći je prevezen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu i nakon pružene pomoći biće doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje - kazali su iz zagrebačke policije.

Incident je komentarisao i ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuchs.

- U školu je došao s nožem jedan lokalac, on ima određenih čudnih oblika ponašanja. Učiteljica je držala razrednu nastavu s roditeljima na natkrivenom prostoru koji imaju ispred škole, bilo je tamo i nešto djece. Mislim da je bio alkoholisan i zabio je mali džepni nož u sto i rekao: "Ako ne možete drugačije riješavati stvari, onda riješavajte ovako, dakle, to nije nekakva smišljena priča'' - rekao je ministar.

Tagovi: