Hrvatska

Dramatičan snimak oružane pljačke u Zagrebu

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 06.09.2022. 18:10

Policija u Zagrebu intenzivno traga za mladićima koji su upali u jednu prodavnicu prehrambene robe i pod prijetnjom pištoljem iz nje odnijeli oko 660 evra. 

Mladi "glumci" s druge strane zakona i trenutno još uvijek bezimeni, bacili su se na posao 30. avgusta ove godine oko 13 sati.

Prema scenariju koji je nastao u sopstvenoj režiji, neko vrijeme su vrebali ulaz u jednu prodavnicu prehrambene robe na zagrebačkom Vrbiku.

Kad su zaključili da je u njoj ostao neznatan broj kupaca, a samim tim i svjedoka onoga što su planirali da učine, prešli su na drugu stranu ulice Lavoslava Ružičkog.

Na licima su imali medicinske maske. I odjevna kombinacija im je bila sličnog ukusa, a na glavama je jedan imao kačket, dok drugi kapu za plažu.

Prvi s kapom došao je do vrata trgovine. Vidjevši da je samo jedna osoba unutra, i to penzionerka koja je taman plaćala robu na kasi, širi obje ruke očito dajući znak kolegi da mu se pridruži i da razbojnička akcija može da počne, piše "Jutarnji list".

Potom dolazi direktno do kase, a kao što se može vidjeti na video snimku, iz torbice vadi pištolj koji u nju upire i traži novac. Pištolj okreće na trenutak i prema uznemirenoj penzionerki, a onda joj najvjerovatnije govori da ćuti i da se smiri.

Drugi lopov sve to nadgleda poput inspektora, čuva stražu i usput kao da požuruje kolegu i pritom nervozno rukama moli da akcija prođe. U to vrijeme neočekivano u trgovinu ulazi jedna osoba, ali ista odlazi s desne strane, a nedugo zatim iz drugog dijela radnje pojavljuje se jedna gospođa koja, čim uočava pljačku, odmah se okreće i nestaje iza polica.

Prošlo je već nekoliko minuta koliko su se zadržali u trgovini, nakon čega se lopovi s plijenom od nešto više od 5.000 kuna (oko 660 evra) odšetali u nepoznatom pravcu.

Policija je iz radnje uzela snimke videonadzora i za razbojnicima intenzivno traga.

Snimak pljačke pogledajte na OVOM LINKU.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.