Букурешт

Хоће ли Црна Гора слати војнике у Украјину?

  • Извор: АТВ
  • 12.03.2024. 17:25

Не стишава се бура након изјаве француског предсједника Емануела Макрона да би НАТО требало да пошаље војнике у Украјину.

Посљедњи у низу се о тој теми огласио предсједник Црне Горе Јаков Милатовић, који је одбацио ову могућност.

Он је рекао да слање припадника Војске Црне Горе у Украјину није тренутно опција, нити је то предмет било каквих разговора.

Милатовић, који се састао са предсједником Румуније Клаусом Јоханисом у Букурешту, рекао је да процес европске интеграције представља приоритет црногорске спољне политике и изразио очекивање да ће Црна Гора до 2028. године постати пуноправна чланица ЕУ.


Само у БиХ: Аутом улетио у рупу на путу дубоку 5 метара

Само у БиХ: Аутом улетио у рупу на путу дубоку 5 метара

Током састанка је истакнута важност савезништва двије државе у оквиру НАТО и исказана потпуна посвећеност двије земље заједничком сагледавању регионалних безбједносних изазова, саопштено је из кабинета предсједника Црне Горе.

Предсједник Румуније је нагласио да званични Букурешт снажно подржава европски пут Црне Горе, додавши да је та земља важан партнер који значајно доприноси стабилности западног Балкана.


(Фото: Војска Црне Горе)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм