Нагла промјена времена

Хрвати добили СМС упозорења од Цивилне заштите

  • Извор: Курир
  • 18.01.2024. 16:06

Цивилна заштита данас послијеподне је грађанима Хрватске послала поруке упозорења о промијени времена која слиједи.

"Опрез: у петак снијег, олујни вјетар, опасни услови за саобраћај! Снијежни покривач у горју већи од 30 cm, мећава, наноси. Дуж обале ујутро нагло орканска бура", стоји у упозорењу МУП-а. Поруке су дошле и на енглеском и на њемачком језику.

Европска држава уводи рестрикције инфлуенсерима - казне и до 250.000 евра

Европска држава уводи рестрикције инфлуенсерима - казне и до 250.000 евра

"У петак од раног јутра у Приморско-горанској, западном и југозападном делу Карловачке и Личко-сењској жупанији снијег, олујан ветар, мећава, а у вишим пределима снежни покривач већи од 30 cm. Дуж обале ујутро нагло ће дувати орканска бура. Опасни услови у саобраћају", стоји у поруци.

ДХМЗ најавио наглу промјену времена

За данас је најављено неуобичајено топло вријеме с температурама између 12 и 17 степени Целзијуса. Али, онда стиже промјена која доноси нагло захлађење. Нова промјена времена започела је падом атмосферског притиска ваздуха. На свим станицама ДХМЗ-а биљежи се постепен пад који ће се наставити до данас послеподне, објавио је ДХМЗ у посебном саопштењу.

Отац пјевачице која је страдала у Дубаију открио нове детаље: Пријатељице су спавале

Отац пјевачице која је страдала у Дубаију открио нове детаље: Пријатељице су спавале

Дубоки циклон с Атлантског океана премијештаће ће се наредних дана преко западне Европе ка средњој и источној, а на својој јужној страни ће повлачити топао ваздух с југа према алпском и динарском подручју, што ће додатно подржавати размјерно јака западна и југозападна висинска ваздушна струја.

Изнадпросјечно топло па пад температуре

Са сјевера ће се спуштати хладан ваздух на стражњој страни споменуте циклоне. Хладни фронт прелазиће преко Хрватске у првом дијелу петка уз осјетан пад температуре ваздуха и наглу промјену смијера ветра, стварајући плитки циклон у завјетрини Алпа, која ће се у јужном Јадрану задржати до суботе, подржавајући велике разлике у притиску ваздуха дуж обале и нарочито између обале и унутрашњости.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм