Miodrag Linta

"Hrvatska vlast i katolička crkva žale zbog propasti NDH"

  • Извор: СРНА
  • 15.05.2022. 14:35

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poručio je danas da su predstavnici hrvatske vlasti i Katoličke crkve na komemoraciji za poginule ustaše u Zagrebu i misom na Udbini izrazili žalost zbog propasti Nezavisne Države Hrvatske (NDH) i time, po ko zna koji put, potvrdili proustaški karakter današnje Hrvatske.

Podsjetivši da je zvanična komemoracija ustašama, umjesto u Blajburgu, gdje je zabranjena, održana juče u Hrvatskoj, Linta je istakao da je skup u Zagrebu organizovan pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, čiji je predsjednik Gordan Jandroković položio vijenac poginulim pripadnicima ustaških i domobranskih formacija.

Linta je ukazao da su počast ustašama odali predstavnici Hrvatskog narodnog sabora iz BiH i "Počasni blajburški vod", istakavši da je to udruženje posvećeno i otvoreno radi na rehabilitaciji genocidne NDH i negiranju njenih zločina.

"Jasno je da se pod plaštom komemoracije veličaju NDH i ustaški režim, negira genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima i falsifikuje istorija. Komemoracija u Zagrebu, kao i misa na Udbini, predstavljaju najdublje vrijeđanje nevinih žrtava ustaškog genocida, čitavog srpskog naroda i svih zagovornika istorijske istine", ocijenio je Linta.

On je podsjetio da Hrvatska zvanično veliča ustaški režim i izražava žalost zbog propasti NDH od 1996. godine, kada je Hrvatski sabor izglasao profašistički zakon kojim se 15. maj, dan kada su predstavnici NDH 1945. potpisali kapitulaciju, obilježava kao dan sjećanja na hrvatske žrtve u borbi za slobodu i samostalnost.

"Dakle, proustaški Tuđmanov režim je prije 26 godina od svih slobodnih datuma u godini odabrao baš 15. maj da pošalje jasnu poruku da je genocidna NDH bila prava država hrvatskog naroda, a poginuli i ubijeni ustaški zlikovci žrtve koje su pale za slobodu i nezavisnost moderne Hrvatske", zaključio je Linta.


Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.