Јутарњи лист

Хрватски медији: Спрема се хапшење Мила Ђукановића

 • Извор: Јутарњи.хр
 • 29.05.2024. 16:12

Ускоро би могао бити ухапшен бивши дугогодишњи предсједник и премијер Црне Горе Мило Ђукановић, тврди загребачки Јутарњи лист, позивајући се на добро обавијештене извора у Подгорици блиских том некадашњем црногорском лидеру.

Дакле, како се прича по Подгорици, државно тужилаштво, које је сада под капом владајуће просрпске коалиције, то бомбастично хапшење припрема након што се наводно договорило с недавно из Велике Британије изрученим ‘бизнисменом’ Душком Кнежевићем који је наводно пристао сурађивати и бити ‘заштићени свједок покајник’ – тврди Јутарњи лист.

Они подсјећају да се Мила Ђукановића већ дуго оптужује да је врх црногорске “коруптивне хоботнице”.

– Подсјетимо да га је суд у Барију својевремено теретио због сумње на шверц цигаретама, а и у Бриселу су изражавали негодовање због његових сумњивих послова и ‘толерисања криминалних радњи’ те дугогодишње владавине, преко 30 година – наводи лист.

Јутарњи, међутим, тврди да се ради о политичком обрачуну с бившим властима, да да цијелу причу воде просрпске политичке странке.

– Хапшење Мила Ђукановића било би прворазредни догађај с могућим далекосежним посљедицама јер евидентно је да то хапшење и евентуални процес не би имали само “криминалног обиљежје” него би носили и велики политички терет обрачуна садашњих просрпских власти да разбију своје процрногорске супарнике. И могло би додатно изазвати сукобе у ионако растројеном и раскољеном црногорском друштву – наводи Јутарњи лист.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

  ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.