"Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu"

Hrvatski penzionisani generali ogorčeni zbog koncerta Lepe Brene

 • 16.12.2019.08:30

Potaknuti koncertom Lepe Brene u Zagrebu, četvorica hrvatskih generala u penziji zatražila su od državnih tijela da zauzmu mjerila po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to pjevačica iz Srbije ili pak najviši srpski funkcioneri, utvrditi jesu li učestvovali i u kojem obliku u "agresiji na Hrvatsku".

Pod naslovom "Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu", Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk u nedjelju su u saopštenju za javnost naveli kako su se na koncertu vijorile jugoslavenske zastave sa zvijezdom petokrakom pod kojima su počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom te upitali je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnoga grada suverene i međunarodno priznate države, prenosi Večernji.hr.

- U Zagrebu se 14. i 15. decembra 2019. dogodilo javno sramoćenje hrvatskog naroda i Republike Hrvatske. Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena održala je u zagrebačkoj Areni koncert u kojem je bacila u trans obožavatelje njenog lika i 'djela'. Je li to ista ona Lepa Brena, koja se 'slikala' u Brčkom za vrijeme velikosrpske agresije u maskirnoj uniformi neprijateljskih formacija koje su jurišale na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, razarale gradove i sela, ubijale nevine ljude", upitali su i dodali kako "sudeći po ikonografiji u dvorani, sigurno jest".

Upitali su je li "slučajno da se ovo vrijeđanje i sramoćenje odvija u Adventu, zagrebačkome Adventu, kojim se volimo hvaliti pred cijelim svijetom, desetak dana prije Božića, sedam dana prije izbora za predsjednika RH. Ko je odgovoran za ovu blamažu usred hrvatskoga glavnoga grada? Ko se to igra s našim nacionalnim dostojanstvom? "

"Ko izlaže ruglu našu teško stečenu državu? U saopštenju za javnost upitali su i je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnoga grada suverene i međunarodno priznate države, a od državnih tijela zahtijevaju da utvrdi za svaku javnu osobu je li učestvovala u agresiji na Hrvatsku i u kojem obliku". 

Pročitajte još:

Ovo su mladići koji su poginuli u stravičnoj nesreći

Po Škori Srpska ne bi ni postojala, a potpredsjednik SDS-a ocijenio da on vodi dobru kampanju

Ozren Perduv - od aktiviste do lidera na račun tragedije

Dunju Ilić vjerenik prevario nekoliko sati nakon vjeridbe

Oglasila se voditeljka nakon teške nesreće: Pijan preticao preko pune linije i udario direktno u mene

Sestra Jelena otkrila nove detalje: Vuk je viđen pored jezera, razgovarao sa jednim mladićem i nestao

Ovo je Milutin Leković, ubijeni policajac

Molotovljevim koktelom na noćni klub bivše vjerenice poznatog pjevača

 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.