Osjećao se kao žrtva

Ispovijest kuvara sa Krka - Vlasnica me hvatala za grudi

  • Извор: Курир
  • 08.07.2023. 13:11

Poslije priče srpske gimnazijalke Anastasije I. (20) o lošem iskustvu za vrijeme sezonskog rada u jednoj konobi na ostrvu Krk, javio se još jedan radnik koji je doživio slično.

Ni najmanje nije bio iznenađen postupanjem prema djevojci jer se i sam, kako kaže, osjećao kao žrtva.

Kruno Š. stanovao je u Glini koju je godinu dana ranije pogodio razoran potres.

U želji da poboljša finansijsko stanje nakon pandemije uputio se na prvu sezonu u svojih pedeset godina života. Kuvanjem se profesionalno bavi više od deset godina pa se javio na nekoliko mjesta za posao kuvara, piše Jutarnji list.

Telefonski se čuo s vlasnicom konobe, bez problema su dogovorili uslove i početak rada, a dvaput je i lično došao kako bi se upoznao s prostorom u kom će raditi. Brzo je međutim zažalio zbog svoje odluke da krene s radom baš u tom restoranu.

- Visok sam 190 centimetara i imam 120 kilograma, vlasnica je znala da dođe u kuhinju i neugodno me hvata za grudi. Nekoliko puta su čak i gosti to vidjeli. Znala je otvoreno da me pita "Da li mi je g*zica velika?", nisam znao šta bih odgovorio, tvrdi Kruno.

Gužve u restoranu nisu bile česte pa je zajedno s vlasnicom pokušao da smisli novu strategiju kako da privuku ljude.

Kruno je pripremao dvije do tri vrste jela što se, kaže, solidno prodavalo, dok bi uveče pripremao jela a la carte. Predložio je pečenje odojaka i jaganjaca da poboljšaju promet, krenuli su u realizaciju tog plana kad je vlasnicin suprug došao s broda i zaustavio proces.

Prepucavanja među parom događala su se, tvrdi kuvar, gotovo svakodnevno, a za praznu terasu krivili se osoblje.

U takvim okolnostima, Kruno je ostao nešto više od mjesec dana kad je konačno dao otkaz i prešao u konobu u Puntu gdje je dovršio sezonu.

O bivšim šefovima jedino lijepo što ima da kaže je da su ga pošteno isplatili kao što je i bilo dogovoreno.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: